Με αφορμή το πλήθος των τρομακτικών ατυχημάτων που γίνονται σε μια από τα πιο διάσημες στροφές της Formula 1 και του κόσμου, με αποκορύφωμα αυτό που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο του Anthoine Hubert, η διοίκηση της πίστας του Spa-Francorchamps πήρε την απόφαση να κάνει κάποιες εργασίες για τη βελτίωση της ασφάλειας στις στροφές Eau Rouge/Raidillon.

Για τον λόγο αυτό, το διάσημο σαλέ που βρίσκεται στην κορυφή της Eau Rouge για 50 χρόνια έχει κατεδαφιστεί. Η πρόθεση είναι να μετακινηθούν οι εσωτερικές προστατευτικές μπάρες προς τα πίσω, ώστε να μειωθεί η επίδραση “χοάνης” των αγωνιστικών αυτοκινήτων, όταν μπαίνουν ξανά στην αγωνιστική γραμμή.

1

Σύμφωνα με την πίστα, ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί η ακεραιότητα της πρόκλησης σε μία από τις πιο “τρομακτικές” στροφές της F1. Το σαλέ ήταν ένα από τα εμπόδια που ενοχλούσαν τις μπαριέρες να μετακινηθούν πιο πίσω.

Η βελγική πίστα θα ανακαινιστεί και θα αποκτήσει αμμοπαγίδες/παγίδες με χαλίκια, ενώ θα προστεθούν επιπλέον 13.000 κερκίδες και VIP boxes. Οι αμμοπαγίδες/παγίδες με χαλίκια είναι απαραίτητες για την επιστροφή του MotoGP στη συγκεκριμένη πίστα από το 2022. Έτσι, προκειμένου η πίστα να αποκτήσει την απαραίτητη άδεια FIM Grade C, θα αποκτήσει αμμοπαγίδες/παγίδες με χαλίκια στις στροφές La Source, Raidillon, Blanchimont, Les Combes και Stavelot.

Η χάραξη της πίστας, μήκους 7,004 χλμ δεν θα αλλάξει, αλλά αλλαγές θα γίνουν στα σημεία διαφυγής ορισμένων στροφών. Οι συνολικές εργασίες ανακαίνισης θα διαρκέσουν μια δεκαετία.