Η Foxconn, η εταιρία που μεταξύ άλλων κατασκευάζει για λογαριασμό της Apple τα iPhone, παρουσίασε σήμερα τα πρώτα της αυτοκίνητα. Πρόκειται για ένα σεντάν, για ένα SUV μοντέλο, όπως και ένα λεωφορείο, που θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με την Yulon Motor Co Ltd, μέσω της νέας κοινοπραξίας που ετοίμασαν.

Το SUV μοντέλο ονομάζεται Model C, το σεντάν μοντέλο ονομάζεται Model E και το λεωφορείο Model T, με τον οίκο Pininfarina να υπογράφει τον σχεδιασμό τους. Το Model C έχει μήκος 4,64 μέτρα, με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2,86 μέτρα. Στο εσωτερικό του μπορεί να μεταφέρει έως και 7 άτομα.

Το Model C έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27 Cd, τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,8 δευτερόλεπτα, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Το Model E αποδίδει 750 άλογα και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία του αγγίζει τα 750 χλμ. Για την ώρα τα ηλεκτρικά οχήματα είναι σε μορφή πρωτότυπων και το πρώτο αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να πωλείται από το 2023 στην αγορά της Ταϊβάν.

Το λεωφορείο έχει κάνει ήδη 200.000 δοκιμών εξέλιξης και προσφέρει αυτονομία 400 χλμ ανά φόρτιση, με τελική ταχύτητα 120 χλμ/ώρα. Να σημειωθεί πως η Foxconn τον περασμένο μήνα εξαγόρασε το εργοστάσιο της Lordstown Motors.