Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Z06

Σχετικά άρθρα

Η πολυαναμενόμενη νέα Corvette Z06 παρουσιάστηκε σήμερα από την Chevrolet με το αυτοκίνητο να φορά τον ατμοσφαιρικό V8 LT6 5,5-λίτρων Flat-Plane Crank κινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει 670 άλογα στις 8.400 σ.α.λ και 623 Nm ροπής στις 6.300 σ.α.λ.

Η Chevrolet αναφέρει πως ο κινητήρας είναι ο δυνατότερος ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Ο κινητήρας, που προέρχεται από την αγωνιστική Corvette C8.R έχει όριο περιστροφής τις 8.600 σ.α.λ και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρουν από αλουμίνιο, έχει σφυρήλατα αλουμινένια πιστόνια και σφυρήλατες μπιέλες από τιτάνιο.

Το αυτοκίνητο προσφέρεται τόσο ως coupe, όσο και ως convertible, με τον κινητήρα να συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς. Τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) τα κάνει σε 2,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Το μοντέλο διαθέτει ενεργή αεροδυναμική που αποτελείται από αεροτομή, splitter και πλευρικά πτερύγια που προσαρμόζονται αναλόγως των συνθηκών. Υπάρχει διαθέσιμο το Z07 Performance πακέτο που αποτελείται από μεγαλύτερο splitter και πρόσθετα αεροδυναμικά στοιχεία στον μπροστινό προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές και αεροτομή, όλα κατασκευασμένα από carbon, Michelin Sport Cup 2R ZP ελαστικά, carbon ζάντες και carbon κεραμικά φρένα.

Η νέα Corvette Z06 ξεχωρίζει από τα το νέο bodykit, τα φαρδύτερα φτερά, από τις τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων, ενώ εξοπλίζεται και με carbon ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω (μέρος του Z07 Performance Package), με ελαστικά διαστάσεων 275/30 μπροστά και 345/25 πίσω. Το σύστημα Magnetic Selective Ride Control 4.0 είναι στον βασικό εξοπλισμό, όπως το launch control και το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Τα φρένα είναι της Brembo και αποτελούνται από δίσκους 370 mm μπροστά και 380 mm πίσω, με εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες αντίστοιχα. Επιπλέον προσφέρονται και carbon δίσκοι διαμέτρου 398 mm μπροστά και 390 mm πίσω.

Σύμφωνα με την Chevrolet η Chevrolet Z06 είναι ικανή να παράξει έως και 1,22 G πλευρικής επιτάχυνσης, με το βάρος της να ανέρχεται στα 1.561 κιλά (όταν εξοπλίζεται με το Z07 Performance πακέτο και με τις carbon ζάντες).

Στο εσωτερικό συναντάμε αρκετά carbon διακοσμητικά και δερμάτινες επενδύσεις. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 708 άλογα η Corvette Convertible του Hennessey

Η Hennessey Performance δείχνει το H700 πακέτο που ετοίμασε για την ανοιχτή έκδοση της Chevrolet Corvette (C8), η οποία όταν βγαίνει από το εργοστάσιο...

Η GM ανακαλεί 323.232 Silverado HD και Sierra HD

Η General Motors ανακαλεί 323.232 Silverado HD και Sierra HD στις ΗΠΑ επειδή λόγω ελαττωματικού σχεδιασμού, νερό μπορεί να εισέλθει στον ηλεκτρονικό διακόπτη απελευθέρωσης...
Autoblog.gr