Η XPeng παρουσίασε ιπτάμενο αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Η κινέζικη XPeng παρουσίασε το HT Aero, ένα πρωτότυπο ιπτάμενο αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε από τη θυγατρική της Urban Air Mobility. Σύμφωνα με την εταιρία διαθέτει δύο αναδιπλούμενους ρότορες που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα, με την εταιρία να μην αποκαλύπτει τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Στόχος της Xpeng είναι να το περάσει στη παραγωγή το 2024, με τους Κινέζους να ξεκαθαρίζουν πως θα μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους.

Στις σχετικές ειδήσεις η XPeng παρουσίασε το σύστημα υποβοήθησης οδηγού XPilot 3.5, το οποίο θα τοποθετηθεί στα μοντέλα της από τις αρχές του 2022. Διαθέτει LiDAR και αισθητήρες ραντάρ που επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να “βλέπουν” τρισδιάστατα και να αναγνωρίζουν κάθε τι αντικείμενο γύρω τους.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 η XPeng θα κυκλοφορήσει το XPilot 4.0 που θα προσφέρει περισσότερες αυτόνομες λειτουργίες.

Τέλος η κινέζικη εταιρία ανακοίνωσε μια νέα πλατφόρμα 800V, όπως και ταχυφορτιστές 480 kW που προσθέτουν αυτονομία 200 χλμ μέσα σε μόλις 5 λεπτά φόρτισης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...

Η AC Cobra GT και σε coupe έκδοση

Η AC Cars έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της Coupe έκδοση της AC Cobra GT. Όπως η Roadster έκδοση, έτσι και η...
Autoblog.gr