Γυναίκα υπάλληλος της Tesla μήνυσε την εταιρία “αχαλίνωτη σεξουαλική παρενόχληση” στο εργοστάσιό της

Σχετικά άρθρα

H 38χρονη Jessica Barraza κατέθεσε μήνυση εναντίον της Tesla, κατηγορώντας την εταιρία πως οι γυναίκες υπάλληλοι στο εργοστάσιο της στο Fremont της Καλιφόρνια αντιμετωπίζουν “αχαλίνωτη σεξουαλική παρενόχληση”.

Η Barraza εργάζεται στη γραμμή παραγωγής της Tesla και στη μήνυσή της αναφέρει πως έχει υποστεί “εφιαλτικές” συνθήκες εργασίας τα τελευταία τρία χρόνια, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες εργασίας ως “ένα ακατέργαστο, αρχαϊκό εργοτάξιο” παρά ως ένα εργοστάσιο παραγωγής προηγμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η γυναίκα υποστηρίζει πως συνάδελφοί της την παρενόχλησαν σεξουαλικά, ενώ όσες φορές παραπονέθηκε στους ανωτέρους της, αυτοί δεν έκαναν το παραμικρό. Υποστηρίζει μάλιστα πως όταν παραπονέθηκε σε έναν προϊστάμενο πως ένας συνάδελφός της κοιτούσε το στήθος της, ο προϊστάμενος της είπε πως θα έπρεπε να φορά πουκάμισα που να μην τραβούν την προσοχή των άλλων στο στήθος της. Η Barraza ισχυρίζεται πως φορούσε ένα πουκάμισο εργασίας που την έδωσε η Tesla.

Επιπλέον λέει πως το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Tesla δεν έχει αντιμετωπίσει τις καταγγελίες που υπέβαλε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, και μάλιστα απενεργοποίησε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για λήψη καταγγελιών.

Η μήνυση έρχεται έναν μήνα αφότου η Tesla διατάχθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο να πληρώσει 136,9 εκατομμύρια δολάρια σε πρώην υπάλληλο της για ρατσισμό.

Η Barraza ζητά αποζημίωση και τιμωρία για παραβιάσεις του νόμου περί δίκαιης απασχόλησης και στέγασης στη πολιτεία της Καλιφόρνια. Η Barraza, που δήλωσε πως βρίσκεται σε ιατρική άδεια με εντολή γιατρού, με διάγνωση διαταραχής μετατραυματικού στρες, υποστηρίζει πως όπως πολλοί “εργοδότες τεχνολογίας”, έτσι και η Tesla, απαιτεί από πολλούς εργαζόμενους να υπογράφουν συμφωνίες διαιτησίας, κρατώντας τις διαφορές στο χώρο εργασίας εκτός δικαστηρίου, αλλά οι “ασυνείδητοι” όροι της συμφωνίας αυτής, την καθιστούν ανεφάρμοστη.

Αντί να προστατεύει και να προωθεί τους δράστες, η Tesla θα πρέπει να λάβει ουσιαστικά μέτρα για να προστατεύσει τις γυναίκες και να αντιμετωπίσει την αχαλίνωτη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας της. Θέλουμε με αυτή την υπόθεση να σταματήσουμε την παρενόχληση κατά της κας Barraza και των συναδέλφων της,

δήλωσε ο δικηγόρος της Barraza, David A. Lowe.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...