Η Ionity θέλει 7.000 σημεία φόρτισης έως το 2025

Σχετικά άρθρα

Η Ionity διαθέτει ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών ταχυφόρτισης στην Ευρώπη, διαθέσιμο για την πλειοψηφία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν. Το δίκτυο της Ionity, εφαρμόζει ήδη ένα σχέδιο επέκτασης το οποίο προβλέπει ότι έως το 2025, οι υπάρχοντες 400 σταθμοί θα έχουν αυξηθεί σε πάνω από 1.000, έτσι ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 7.000 σημεία φόρτισης από 1.500 που είναι σήμερα.

Το δίκτυο Ionity χρησιμοποιεί το τυποποιημένο ευρωπαϊκό σύστημα φόρτισης, γνωστό ως Combined Charging System (CCS). Στο πρόγραμμα Ionity μετέχουν οι BMW Group, Mercedes-Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motors με την KIA, το Volkswagen Group με τις Audi και Porsche, ενώ σύντομα θα ενταχθεί και η εταιρεία επενδύσεων Blackrock.

Τα σημεία φόρτισης Ionity, δεν αφορούν μόνο τους σταθμούς κατά μήκος των ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων, αλλά και αυτούς που βρίσκονται στα όρια μεγάλων πόλεων ή πολυσύχναστων σημείων σε κομβικές οδικές αρτηρίες. Αυτοί οι μελλοντικοί σταθμοί θα διαθέτουν 6 έως 12 θέσεις φόρτισης και επιπλέον, όπου η ζήτηση για περισσότερες θέσεις φόρτισης το απαιτεί, το δίκτυο θα επεκτείνεται διαρκώς. Ως μέρος του κυρίως προγράμματος Oasis, το Ionity, θα επεκτείνεται και με στόχο τη δημιουργία πάρκων φόρτισης, με υπηρεσίες catering και καταστήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Xpeng X9 είναι ένα ηλεκτρικό βαν με έως 503 άλογα

Η κινέζικη Xpeng βγάζει στην αγορά το X9, ένα ηλεκτρικό βαν που προσφέρεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, με την πρώτη έκδοση να αποδίδει...

Για πρώτη φορά, το μερίδιο των ηλεκτρικών άγγιξε το 21% στην Ευρώπη

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν σημαντικά (+17,9%), φτάνοντας συνολικά τις 7,1 εκατομμύρια μονάδες,...