Η Formula E teasάρει τη νέα γενιά των μονοθέσιων, που δεν θα έχουν πίσω φρένα

Σχετικά άρθρα

Τον Ιανουάριο του 2018, η Formula E παρουσίασε τη δεύτερη γενιά των μονοθέσιων για το πρωτάθλημα, με το οποίο οι ομάδες τρέχουν την πέμπτη σεζόν -2018/19- του πρωταθλήματος, έως και την περασμένη σεζόν. Και αυτό γιατί από τη επερχόμενη -9η- σεζόν της FE, που ξεκινά στις 28 Ιανουαρίου, θα τρέχουν με τα νέα -τρίτης γενιάς- μονοθέσια.


Η Formula E μαζί με τη FIA, έχουν κάνει σημαντικές επεμβάσεις στα αγωνιστικά, τα οποία περιγράφονται ως τα πιο αποτελεσματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα του κόσμου. Τα νέα μονοθέσια θα διαθέτουν μπροστινό σύστημα μετάδοσης για αναγέννηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, κάτι που επιτρέπει την κατάργηση των παραδοσιακών -υδραυλικών- φρένων στους τροχούς του πίσω άξονα.

Σύμφωνα με την Formula E, το νέο σύστημα των Gen 3 μονοθέσιων θα εξασφαλίζει ότι τουλάχιστον το 40% της ενέργειας θα ανακτάται από το σύστημα πέδησης. Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας θα έχει αυξημένη απόδοση, που θα φτάνει τα 350 kW (476 ίππους), από 250 kW (340 ίππους), που απέδιδαν τα μονοθέσια της απερχόμενης Gen 2 γενιάς.

Τα νέα μονοθέσια θα έχουν μειωμένο βάρος και η τελική ταχύτητα θα μπορεί να αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα, με τα ελαστικά των αγωνιστικών να έχουν σύνθεση που θα περιλαμβάνει βιώσιμα υλικά στο 26% του συνόλου τους. Τέλος, όλα τα carbon μέρη θα είναι επαναχρησιμοποιούμενα.

Τα Gen 3 μονοθέσια της Formula E θα έχουν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, με όλους τους προμηθευτές να τηρούν αυστηρούς KPI (Key Performance Indicators) κανόνες βιωσιμότητας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της FIA, Jean Todt:

Το νέο μονοθέσιο δημιουργήθηκε με τη διασταύρωση υψηλών επιδόσεων, απόδοσης και βιωσιμότητας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το νέο μονοθέσιο θα φέρει τη Formula E σε πολύ υψηλότερο επίπεδο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr