Elon Musk: Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στη γη

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως “δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στη γη και το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τον ανθρώπινο πολιτισμό“.

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, και πατέρας έξι παιδιών, υποστήριξε ότι είναι λανθασμένη η οπτική ότι υπάρχουν υπερβολικά πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη μας. Το επιχείρημα του δισεκατομμυριούχου έρχεται σε αντίθεση με πολλούς ειδικούς και μη, που προτείνουν την μείωση των γεννήσεων εξαιτίας ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή, για την παγκόσμια ανισότητα και για τον διαμοιρασμό των πόρων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, έχουν γεννηθεί περίπου 131 εκατ. άνθρωποι, ενώ έχουν πεθάνει σχεδόν 55 εκατ. άνθρωποι, με τον πληθυσμό της γης να αυξάνεται κατά περίπου 76 εκατομμύρια.

Υπάρχουν πολλοί, ανάμεσα τους και πραγματικά έξυπνοι, που υποστηρίζουν ότι ο πληθυσμός αυξάνεται ανεξέλεγκτα. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Αν δείτε τους αριθμούς θα το καταλάβετε. Αν οι άνθρωποι δεν κάνουν περισσότερα παιδιά, ο πολιτισμός θα καταρρεύσει. Σημειώστε τα λόγια μου.

Η μείωση του πληθυσμού και όχι ο υπερπληθυσμός θα είναι η καταστροφή της ανθρωπότητας,

είπε ο Musk προσθέτοντας πως παρά το ότι αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός ξεπερνάει τα 7,9 δισεκατομμύρια, “το πρόβλημα είναι ο πολύ μικρός ρυθμός γεννήσεων”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ποσοστό γεννήσεων σε όλο των κόσμο μειώνεται σταθερά από το 1960. Συγκεκριμένα, ο ρυθμός γεννήσεων μειώνεται από το 1963, εκτός από μια μικρή ανάκαμψη στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αναφέρει ο Musk, προσθέτοντας ότι δεν του αρέσει καθόλου η ιδέα να επιτευχθεί η μακρά διάρκεια ζωής για τον άνθρωπο -πόσο μάλλον η αθανασία, ξεκαθαρίζοντας πως οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να προσπαθούν να ζουν για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Νομίζω είναι σημαντικό για εμάς να πεθάνουμε γιατί τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν αλλάζουν γνώμη, απλά πεθαίνουν. Αν ζουν για πάντα μπορεί να γίνουν μια κοινωνία όπου οι νέες ιδέες δεν θα μπορούν να πετύχουν.

Δεν κοροϊδεύω τη γήρανση. Απλά λέω ότι αν έχουμε ανθρώπους που πρέπει να λάβουν αποφάσεις που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια της χώρας, τότε πρέπει να έχουν επαρκή πνευματική παρουσία και γνωστική ικανότητα ώστε να λάβουν τις σωστές αποφάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Musk πρότεινε μέσω Twitter να απαγορεύεται σε όσους είναι άνω των 70 ετών να θέτουν υποψηφιότητα για πολιτικά αξιώματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla αυξάνει την τιμή του Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου κατά περίπου 2.000 ευρώ, με την ανακοίνωση να γίνεται...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr