Οι ΗΠΑ κάνουν αυστηρότερα τα πρότυπα οικονομίας καυσίμων

Σχετικά άρθρα

Ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα τα νέα πρότυπα οικονομίας καυσίμων που θα ισχύουν έως τα MY2026 αυτοκίνητα, τα οποία θα πρέπει να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 40 mpg (5,88 λίτρα/100 χλμ).

Αυτό σημαίνει πως τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στις ΗΠΑ θα πρέπει να εξοπλίζονται με επιπλέον εξοπλισμό που θα μειώνει τη κατανάλωση καυσίμου, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις εκπομπές ρύπων.

Η EPA υπολογίζει πως το κόστος συμμόρφωσης θα είναι 1.080 δολάρια ανά αυτοκίνητο ΜΥ2026 (Μodel Υear), με το κόστος αυτό να το επιβαρύνεται ο καταναλωτής, μιας και θα μετακυλήσει σε αυτόν, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ισχυρίζεται πως το μειωμένο κόστος των καυσίμων θα υπερτερεί της αύξησης του κόστους των αυτοκινήτων κατά περίπου 900 δολάρια κατά τη διάρκεια της ζωής ενός MY2026 αυτοκινήτου.

Η EPA πρόσθεσε πως λόγω των νέων προτύπων κατανάλωσης, δεν θα παραχθούν 3,1 δισ. τόνοι εκπομπών CO2 στη ατμόσφαιρα, με την κατανάλωση βενζίνης να μειώνεται κατά 360 δισ. γαλόνια.

Επίσης προβλέπει πως τα νέα πρότυπα θα κοστίσουν συνολικά από 150 έως 240 δισ. δολάρια έως το 2025, λόγω του υψηλότερου κόστους κατασκευής των αυτοκινήτων, αλλά θα εξοικονομηθούν από 120 έως 250 δισ. δολάρια λόγω της μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων, ενώ θα υπάρχουν καθαρά οφέλη 86-140 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων και άλλων πραγμάτων, όπως η βελτίωση της δημόσιας υγείας και η μείωση της ρύπανσης.

Ο τομέας των μεταφορών είναι η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 29% των συνολικών εκπομπών, με τα ελαφρά οχήματα να αντιπροσωπεύουν το 58% των εκπομπών που προέρχεται από τον τομέα των μεταφορών.

ΠηγήEPA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...