Η Tesla ανακαλεί 4.197 Model 3 και Model Y

Σχετικά άρθρα

Την ανάκληση 4.197 Model 3 MY2019-2021 και Model Y MY2020-2021 ανακοίνωσε η Tesla στην Ευρώπη, λόγω ενός ελαττώματος στα στοιχεία που συγκρατούν τον πλευρικό σύνδεσμο της μπροστινής ανάρτησής τους, στοιχεία που ενδέχεται να χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη σωστή στερέωση της ανάρτησης.

Συγκεκριμένα ανακαλούνται τα Model 3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 3 Ιανουαρίου 2019 και 4 Ιουνίου 2021 και τα Model Y παραγωγής μεταξύ 3 Ιανουαρίου 2020 και 4 Ιουνίου 2021.

Εξαιτίας της χαλάρωσης, ο πλευρικός σύνδεσμος ενδέχεται να ξεκουμπώσει από το υποπλαίσιο, με τους τροχούς να χάνουν την ευθυγράμμισή τους, επηρεάζοντας αρνητικά το σύστημα διεύθυνσης, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

Σύμφωνα με την εταιρία, ο χαλαρός σύνδεσμος προκαλεί έναν ασυνήθιστο θόρυβο και από αυτόν οι οδηγοί μπορούν να καταλάβουν πως το αυτοκίνητό τους έχει πρόβλημα.

Η Tesla θα ελέγξει όλα τα προς ανάκληση Model 3 και Model Y και θα σφίξει με την σωστή ροπή τα στοιχεία που στερεώνουν τον πλευρικό σύνδεσμο στο υποπλαίσιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως σε κάποιο αυτοκίνητο έχουν προκληθεί ζημιές, η Tesla θα αντικαταστήσει δωρεάν τα εξαρτήματα που έχουν υποστεί ζημιές.

Η εταιρία διαπίστωσε το πρόβλημα κατά τη διάρκεια των σέρβις των αυτοκινήτων, όπου και εντόπισε 39 περιπτώσεις που είτε τα στοιχεία ήταν χαλαρά βιδωμένα, είτε είχαν ξεβιδωθεί τελείως. Αιτία του προβλήματος ήταν κάποια ελλαττωματικά δυναμόκλειδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...