Το φουτουριστικό ιπτάμενο όχημα της Bellwether κάνει τις πρώτες δοκιμές πτήσης

Σχετικά άρθρα

Η Bellwether Aerospace Taiwan, κοινώς γνωστή Bellwether Industries με έδρα το Λονδίνο, έδωσε στη δημοσιότητα video και φωτογραφίες που αποκάλυψαν πλάνα από την πρώτη πτήση του Volar, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, 12 Ιανουαρίου. Το Volar είναι ένα eVTOL όχημα (αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης), και περιγράφεται από την εταιρεία ως μια νέα κατηγορία ιπτάμενων οχημάτων.

Το αεροσκάφος έχει αεροδυναμική μορφή, με τον σχεδιασμό του να είναι “επιστημονικής φαντασίας”, ενώ μοιάζει περισσότερο με supercar, από όλα τα άλλα eVTOL που αναπτύσσονται αυτήν τη στιγμή. Η βρετανική εταιρεία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τις πλήρεις προδιαγραφές τους πρωτότυπου Volar, αλλά είναι σχεδιασμένο για ιδιωτική χρήση και διαθέτει συμπαγές προφίλ για ευέλικτα ταξίδια εντός των πόλεων.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το σύστημα πρόωσης που τροφοδοτεί την κατακόρυφη απογείωση και προσγείωση είναι κρυμμένο κάτω από το σώμα, και από τα renders φαίνεται ότι το eVTOL έχει θέση μόνο για έναν επιβάτη. Μέχρι στιγμής, η Bellwether Industries έχει παρουσιάσει το εν λόγω πρωτότυπο στην αεροπορική έκθεση του Ντουμπάι 2021, στην εμπορική έκθεση droneX στο Λονδίνο και στο παγκόσμιο συνέδριο AIRTAXI.

Από το παραπάνω video της δοκιμής πτήσης βλέπουμε στο πώς μπορεί να πετάξει το eVTOL. Η εταιρία δηλώνει σχετικά με το όχημα της:

Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που θα μετακινούνται στον ουρανό είναι αναπόφευκτη μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Ως εκ τούτου, δημιουργούμε ένα volar για οποιονδήποτε θέλει να πετάξει οποτεδήποτε και οπουδήποτε σε οποιοδήποτε σημείο. Ο απώτερος στόχος της Bellwether Industries είναι να οικοδομήσει έναν ολοκαίνουργιο τρισδιάστατο τρόπο ζωής και να οδηγήσει τον κόσμο προς μια πιο ολοκληρωμένη αστική κινητικότητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...