Σήμερα το πρωί και με τη θερμοκρασία να είναι λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν, ο οδηγός μιας Ferrari Enzo έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο ιταλικό supercar.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μηχανικός βγήκε στον δρόμο της πόλης Baarn στην Ολλανδία με τη συγκεκριμένη Enzo και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα του test drive, τα τηλεφωνήματα που έκανε ο οδηγός δεν ήταν είχαν πολύ ευχάριστο τόνο.

Δεν θα έλεγα το ίδιο, όμως, και για την Ferrari Enzo, όπου η “χρηματιστηριακή” της αξία αυτή τη στιγμή να είναι κοντά στα 3 εκατ. ευρώ. Όπως βλέπεις από τις φωτογραφίες του Jeffrey de Ruiter, το ιταλικό supercar έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ έχουν ανοίξει και οι αερόσακοι. Ας ελπίσουμε ότι ο ιδιοκτήτης της Enzo θα ανακατασκευάσει το αυτοκίνητο του.

Ωστόσο, το θετικό της υπόθεσης είναι ότι κανείς δεν τραυματίστηκε. Το αυτοκίνητο διέθετε πράσινες πινακίδες και προστατευτικά καλύμματα στα καθίσματα του. Στην Ολλανδία οι πράσινες πινακίδες χαρακτηρίζονται ως “εμπορικές” και χρησιμοποιούνται από εταιρίες για την προσωρινή καταχώριση του αυτοκίνητου, ενώ τις φορούν μόνο εάν το αυτοκίνητο είναι για test-drive και δεν είναι ασφαλισμένο στη δική του πινακίδα κυκλοφορίας. Επιπλέον, απαγορεύεται η στάθμευση σε δημόσιο δρόμο με αυτές τις πινακίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Enzo ανήκε στον Jenson Button, ο οποίος την αγόρασε το 2009, αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Formula 1. Την κράτησε μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, όταν και πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Coy’s για £964.000 (€1.195.000), και για να την αγοράσει κάποιος υπήρχε η προϋπόθεση ότι έπρεπε να είχε αγοράσει προηγουμένως μια F40 ή μια F50.