Η Hyundai Αμερικής έκανε γνωστό ότι ανακαλεί το Sonata, το Elantra και το Santa Fe, γιατί ενδέχεται μερικά αυτοκίνητα να έχουν συναρμολογηθεί χωρίς ένα πρόσθετο ροής που αναμειγνύεται με τη διαφανή επίστρωση της βαφής (clear coat). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ανεπαρκή κόλληση του μπροστινού παρμπρίζ στο όχημα.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που επηρεάζονται μπορεί να παρατηρήσουν αεροδυναμικό θόρυβο ή διαρροή νερού από το παρμπρίζ, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος είναι πιθανό να αποκολληθεί το παρμπρίζ.

Το παρμπρίζ προέρχεται από την προμηθεύτρια Axalta, η οποία άρχισε να διερευνά το ζήτημα τον Φεβρουάριο του 2021, αλλά οι δοκιμές που έγιναν εκείνη την εποχή δεν έδειξαν σημάδια κακής κόλλησης. Ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριο, η Axalta εξέδωσε ανάκληση για μια συγκεκριμένη παρτίδα παρμπρίζ και προσδιόρισε τη Hyundai ως την εταιρεία που επηρεάστηκε.

Η Hyundai πραγματοποίησε αργότερα τις δικές της εσωτερικές δοκιμές και ανακάλυψε ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούν βαφή της Axalta είχαν χαμηλότερη προσκόλληση από τα οχήματα που χρησιμοποιούν βαφή ξεχωριστού προμηθευτή.

Όπως προαναφέρθηκε, τα επηρεαζόμενα μοντέλα είναι τα Sonata και Santa Fe, με ημερομηνίες κατασκευής μεταξύ 29 Οκτωβρίου 2020 και 17 Δεκεμβρίου 2020, αλλά και τα Elantra που κατασκευάστηκαν μεταξύ 29 Οκτωβρίου 2020 και 8 Ιανουαρίου 2021. Συνολικά αφορά 9.596 Sonata, 8.561 Santa Fe, και 8.256 Elantra.