Η Formula 1 ενημέρωσε τους promoters των Grand Prix πως από φέτος δεν επιτρέπεται πλέον η διεξαγωγή στρατιωτικών αεροπορικών επιδείξεων κατά τη διάρκεια των Grand Prix για λόγους βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Formula 1 θεσπίζει την απαγόρευση αυτή ως μέρος της προσπάθειάς της να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα. Η απαγόρευση είναι απόλυτη μόνο για στρατιωτικά αεροσκάφη, με τα εμπορικά και πολιτικά αεροπλάνα να μπορούν ακόμη να κάνουν επιδείξεις κατά την διάρκεια των αγώνων της Formula 1, εφόσον χρησιμοποιούν βιώσιμα καύσιμα.

Αυτό σημαίνει πως τα τεράστια επιβατικά αεροπλάνα των κρατικών αεροπορικών εταιριών του Άμπου Ντάμπι και του Μπαχρέιν (Gulf Air και Etihad, αντίστοιχα) θα συνεχίσουν να πετούν πάνω από την ευθεία εκκίνησης/τερματισμού των GP του Άμπου Ντάμπι και του Μπαχρέιν.

Το Βρετανικό GP ωστόσο είναι το μοναδικό που έχει λάβει εξαίρεση, λέγοντας πως τα Red Arrows, επίσημα γνωστά ως Royal Air Force Aerobatic Team, δεν ταξινομούνται ως στρατιωτική αεροπορία και, ως εκ τούτου, δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των αεροσκαφών που απαγορεύονται από τις εκδηλώσεις της Formula 1.

Να σημειωθεί πως τα Red Arrows εκτελούν επιδείξεις με το BAE Hawk T1, ένα εκπαιδευτικό τζετ αεροσκάφος. Η ομάδα εξακολουθεί να είναι πλήρως ενσωματωμένη στη δομή διοίκησης της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF), διοικείται από έναν αξιωματικό της RAF και οι πιλότοι είναι αποκλειστικά έμπειροι πιλότοι της RAF.