Τον φθινόπωρο του 2020 η Xpeng ξεκίνησε επίσημα την εμπορική της πορεία στην Ευρώπη, λανσάροντας στην Νορβηγία το G3, ενώ πριν τέσσερις μήνες η κινέζικη εταιρία έκανε γνωστό ότι τα πρώτα αυτοκίνητα του P7 έφτασαν στη σκανδιναβική χώρα μετά από ένα μακρύ ταξίδι με πλοίο από την Κίνα, αυξάνοντας έτσι την παρουσία της εκεί.

Τώρα, η XPeng ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη, ανοίγοντας νέα σημεία πώλησης στην Ολλανδία και στη Σουηδία. Η κινεζική νεοσύστατη εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με την εταιρία Emil Frey, με την τελευταία να είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων και υπηρεσιών της XPeng στην Ολλανδία.

Η Emil Frey είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς λιανικής πώλησης αυτοκινήτων στην Ευρώπη και θα προσφέρει σταθερή τιμολόγηση στους πελάτες της Xpeng, παρέχοντάς τους παράλληλα πρόσβαση στο δίκτυο εξυπηρέτησης και διανομής της. Επιπλέον, θα ανοίξει ένα νέο κατάστημα λιανικής στο εμπορικό κέντρο Westfield, κοντά στη Χάγη τον Μάρτιο.

Στη Σουηδία, η XPeng έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την Bilia, τον μεγαλύτερο αντιπρόσωπο και διανομέα αυτοκινήτων στη χώρα, ο οποίος διαθέτει ήδη 58 αντιπροσωπείες και 66 κέντρα εξυπηρέτησης. Τα οχήματα της Xpeng θα είναι διαθέσιμα μέσω των καταστημάτων της Bilia και με την συντήρηση τους να γίνεται στη Στοκχόλμη, στο Γκέτεμποργκ και στο Μάλμε. Η Xpeng θα ανοίξει επίσης το πρώτο της κατάστημα λιανικής στη Σουηδία αυτή την εβδομάδα.