Η Tesla “ανοίγει” όλους τους Supercharger φορτιστές της στην Ολλανδία για μη-Tesla κατόχους

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Tesla “άνοιξε” πιλοτικά το δίκτυο Supercharger για όλους τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων. Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος, 10 Supercharger σταθμοί στην Ολλανδία ήταν προσβάσιμοι στους υπόλοιπους οδηγούς, μέσω της εφαρμογής της εταιρίας για smartphone.

Οι σταθμοί βρίσκονται στις πόλεις: Sassenheim, Apeldoorn Oost, Meerkerk, Hengelo, Tilburg, Duiven, Breukelen, Naarden, Eemnes και Zwolle. Ωστόσο, σήμερα, η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι όλοι οι Superchargers σταθμοί της στην Ολλανδία είναι πλέον “ανοιχτοί” για όσους οδηγούν ένα μη-Tesla αυτοκίνητο.

Στην Ολλανδία υπάρχουν 36 Tesla Supercharger σταθμοί, με το πιλοτικό πρόγραμμα ελεύθερης φόρτισης να έχει πλέον επεκταθεί και στη Γαλλία και τη Νορβηγία.

Η χρέωση των kW είναι μεγαλύτερη στους κατόχους που δεν έχουν ένα αυτοκίνητο της Tesla, με το πρόσθετο κόστος να προκύπτει από την διασφάλιση ότι οι Superchargers σταθμοί φόρτισης μπορούν να δεχτούν μια σειρά διαφορετικών οχημάτων. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία, αλλά η τιμή για μη-Tesla αυτοκίνητα είναι €0,57/kWh.

Με μηνιαία πάγιο €12,99, η τιμή μειώνεται στα €0,24/kWh. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κάτοχοι μη-Tesla αυτοκινήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο το πολύ πέντε φορές την ημέρα. Οι κάτοχοι αυτοκινήτων της Tesla πληρώνουν εξαρχής μόνο 0,24 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ενώ οι υπόλοιποι κάτοχοι ηλεκτρικών χρησιμοποιώντας το δίκτυο FastNed της Ολλανδίας πληρώνουν περίπου 0,75 λεπτά του ευρώ ανά kWh.

Αυτό σημαίνει ότι με την χρήση των σταθμών της Tesla πληρώνεις περίπου €4,50 ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ με άλλους παρόχους αυτό μπορεί να φτάσει και κάτι λιγότερο από €12 ανά 100 χιλιόμετρα. Κλείνοντας, η εταιρεία σημείωσε ότι το να επιτραπεί σε κατόχους αυτοκινήτων μη-Tesla να χρησιμοποιούν το δίκτυο της θα βοηθήσει στην ταχύτερη μελλοντική επέκταση του, με τους Superchargers σταθμούς να είναι ανοιχτοί σε οδηγούς εκτός Tesla στο μέλλον μόνο αν υπάρχει διαθέσιμη χωρητικότητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...