Ένα ακόμη μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο για την αγορά της Κίνας παρουσίασε η BMW. Πρόκειται για την X5 Li που θα κατασκευάζεται και θα πωλείται αποκλειστικά στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου, με το αυτοκίνητο να έχει κατά 13 εκατοστά πιο μακρύ μεταξόνιο σε σχέση με την απλή X5, να έχει μεγαλύτερες πίσω πόρτες, με τους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν περισσότερο χώρο. Το μεταξόνιο φτάνει τα 3,105 μέτρα, με το μήκος του να αγγίζει τα 5,5 μέτρα.

Στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε μεταξύ άλλων μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή, το M πακέτο, νέες ζάντες, με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων να έχουν 4 μοίρες επιπλέον κλίση.

Η X5 Li θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις X5 xDrive30Li και X5 xDrive40Li, με την πρώτη να διαθέτει έναν 2.000 κ.εκ κινητήρα βενζίνης απόδοσης 265 ίππων με 400 Nm ροπής και την δεύτερη έναν 3,0-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 333 ίππων με 450 Nm ροπής. Και οι δύο συνδυάζονται μόνο με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς.