Η Haas αρνείται να επιστρέψει 12 εκατ. ευρώ στον πατέρα του Mazepin

Σχετικά άρθρα

Λίγες ημέρες μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Haas έλυσε τη συνεργασία με τον Nikita Mazepin, καθώς και τη συνεργασία της με την Uralkali, την εταιρία του πατέρα του Mazepin, με τον Dmitry Arkadievich Mazepin να κινείται νομικά ενάντια στη Haas, κατηγορώντας την για μονομερή λύση του συμβολαίου, ζητώντας όλα τα χρήματα που πλήρωσε ήδη για την ανάπτυξη, εξέλιξη και κατασκευή του φετινού μονοθεσίου.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 13 εκατ. ευρώ, με την Uralkali να ζητά επιπλέον 8 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για “απώλεια κερδών”.

Η Haas απορρίπτει το αίτημα της Uralkali και με επιστολή της προς τη ρωσική εταιρία, επιμένει πως είχε τον δικαίωμα να τερματίσει τη συμφωνία λόγω ενός όρου στο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει, όρος που ενεργοποιεί μια ρήτρα που αναφέρει πως η Haas μπορεί να διακόψει μονομερώς το συμβόλαιο με την Uralkali, εάν η δεύτερη χαλά την φήμη και την εικόνα της Haas.

Η Haas ισχυρίζεται πως οι δεσμοί του Mazepin με το Κρεμλίνο και οι κυρώσεις που του επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρκούν για την ενεργοποίηση της παραπάνω ρήτρας, με την Uralkali να αναφέρει πως η Haas έλυσε μονομερώς το συμβόλαιο προτού επιβληθούν οι κυρώσεις στους Mazepin.

Η Haas αρνείται επίσης να δώσει τους μισθούς που αντιστοιχούν για όσο διάστημα ο Nikita Mazepin ήταν οδηγός της, αλλά και να του δώσουν το περσινό μονοθέσιο, όπως αναφέρεται στο συμβόλαιό του.

Η υπόθεση όπως φαίνεται θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα