Έναν χρόνο πριν η Rolls-Royce είχε παρουσιάσει την Boat Tail, ένα ειδικό αυτοκίνητο που θα κατασκευαστεί σε μόλις τρεις μονάδες και σήμερα η εταιρία μας δείχνει τη δεύτερη εκδοχή του. Αυτή είναι βαμμένη σε χάλκινες αποχρώσεις και διαφέρει από την περσινή που ήταν βαμμένη σε μπλε και την αγόρασαν ο Jay Z και η Beyonce.

Η Rolls-Royce Boat Tail είναι ένα δίπορτο coupe μοντέλο που κατασκευάστηκε στο χέρι και βασίζεται στην πλατφόρμα της Phantom, έχοντας μήκος 5,8 μέτρων και εντελώς διαφορετική σχεδίαση, νέα φωτιστικά σώματα, με τις πόρτες να ανοίγουν ανάποδα.

Το αυτοκίνητο αντλεί έμπνευση από τα γιοτ, με το πορτμπαγκάζ να είναι κατασκευασμένο από ξύλο και μέσα του να συναντάμε ψυγείο που χωρά δύο σαμπάνιες, ποτήρια, ασημένια μαχαιροπήρουνα, πορσελάνινα πιάτα, τραπεζάκια αλλά και μια ομπρέλα. Η οροφή είναι πλήρως αφαιρούμενη και στο εσωτερικό συναντάμε καφέ δερμάτινες επενδύσεις και ξύλινα διακοσμητικά.

Σύμφωνα με την Rolls-Royce, το αυτοκίνητο χρειάστηκε 4 χρόνια για να αναπτυχθεί και να κατασκευαστεί και ο ιδιοκτήτης του έβαλε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να το αποκτήσει, μιας και φημολογείται πως πλήρωσε 20 εκατ. λίρες (23,7 εκατ. ευρώ).