Rolls-Royce Amethyst Droptail. Μοναδική δημιουργία με αεροδυναμική ξύλινη επιφάνεια

Σχετικά άρθρα

Μια ακόμη μοναδική δημιουργία της παρουσίασε η Rolls-Royce. Πρόκειται για την Amethyst Droptail που είναι ένα από τα τέσσερα Droptail που θα κατασκευάσει.

Αυτό έχει παραγγελθεί ειδικά από έναν συγκεκριμένο πελάτη της εταιρίας, του οποίου η οικογενειακή επιχείρηση έχει εξελιχθεί από μια μπουτίκ πολύτιμων λίθων σε μια πολυεθνική εταιρεία με διαφοροποιημένα συμφέροντα.

Σύμφωνα με την Rolls-Royce, ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης έχει μια συλλογή από πολύτιμα κοσμήματα, σημαντικά αυτοκίνητα και σύγχρονα έργα τέχνης που στεγάζεται σε ένα ειδικό ιδιωτικό μουσείο.

Η Rolls-Royce τονίζει πως ο πελάτης ήθελε ένα αυτοκίνητο εμπνευσμένο από τους πολύτιμους λίθους αμέθυστου. Δεδομένου αυτού, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολύτιμα πετράδια αμέθυστου ενσωματώνονται στην πραγματικότητα στο εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Εξωτερικά, η ιδιαίτερη αυτή Rolls-Royce είναι βαμμένη σε δύο χρώματα, με το λουλούδι Globe Amaranth να ενέπνευσε το απαλό μωβ που χρησιμεύει ως το κύριο φινίρισμα του αυτοκινήτου, το οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία συνδύασε με ένα βαθύ μωβ χρώμα.

Το απαλό μωβ έχει έναν ασημί τόνο, ενώ η πιο σκούρα απόχρωση συνδυάζει μπλε, κόκκινο και βιολετί νιφάδες μαρμαρυγίας που ενισχύουν την γυαλάδα.

Υπάρχουν ζάντες αλουμινίου 22″ που έχουν μωβ λεπτομέρειες στο εσωτερικό τους, ενώ για πρώτη φορά η Rolls-Royce δημιούργησε στο χέρι μια γρίλια από γυαλιστερό και βουρτσισμένο αλουμίνιο. Για την κατασκευή της απαιτήθηκαν περισσότερες από 50 ώρες δουλειάς για να επιτευχθεί ομοιομορφία στα τελειώματα.

Κάτω από τη γρίλια βρίσκεται η εισαγωγή αέρα που είναι κατασκευασμένη από ένα ελαφρύ σύνθετο υλικό που εκτύπωσε η Rolls-Royce και έχει 202 ράβδους από ανοξείδωτο χάλυβα γυαλισμένο στο χέρι, βαμμένοι στην απόχρωση Globe Amaranth. Το αεροδυναμικό πίσω κατάστρωμα διαθέτει μια μεγάλη λειτουργική ξύλινη επιφάνεια. Η εταιρεία λέει ότι είναι η μόνη ακατέργαστη ξύλινη επιφάνεια στον κόσμο που παράγει κάθετη δύναμη σε ένα νέο αυτοκίνητο.

Ο πελάτης προκάλεσε την αυτοκινητοβιομηχανία να σχεδιάσει ηλεκτροχρωμικό γυαλί που θα μπορούσε να αλλάξει απόχρωση. Ο Rolls έπρεπε να πειραματιστεί με 60 στρώσεις γυαλιού προτού φτάσει στο ικανοποιητικό επίπεδο.

Το γυαλί είναι εντελώς αδιαφανές με μωβ απόχρωση, ενώ όταν είναι ημιδιαφανές, έχει μια απόχρωση που ταιριάζει με τα καφέ δερμάτινα Sand Dunes καθίσματα του εσωτερικού.

Εκεί υπάρχει σκούρο ξύλο και δερμάτινες επενδύσεις σε αντίθεση, που συνδυάζονται με μωβ λεπτομέρειες. Η αυτοκινητοβιομηχανία δοκίμασε πάνω από 150 δείγματα ξύλου και χρειάστηκε περισσότερες από 8.000 ώρες προτού φτάσει στο ξύλο που χρησιμοποίησε, εκθέτοντας τα στο φως του ήλιου, τη βροχή και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Το κεντρικό στοιχείο του ταμπλό είναι ένα μηχανικό ρολόι που προέρχεται από τη Vacheron Constantin και κατασκευάστηκε χειροποίητα στη Γενεύη. Ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει το ρολόι, το οποίο διαθέτει διπλή ανάδρομη οθόνη και διαξονικό tourbillon, και να το αποθηκεύσει ξεχωριστά από το αυτοκίνητο.

Η Vacheron Constantin συνεργάστηκε στενά με τη Rolls-Royce στη σχεδίαση του ρολογιού, ενσωματώνοντας το χρώμα αμέθυστου με μια λευκοχρυσή βάση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ghoster. Νεκροφόρα βασισμένη στη Rolls-Royce Ghost

Η ιταλική εταιρία Biemme Special Cars έχει δημιουργήσει την Ghoster, μια νεκροφόρα που βασίζεται στη Rolls-Royce Ghost. Είναι μια από τις πιο πολυτελείς νεκροφόρες...

BMW, Mini, και Rolls-Royce υιοθετούν το πρότυπο φόρτισης της Tesla

Το BMW Group ανακοίνωσε σήμερα ότι εντάσσεται στην αυξανόμενη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών που θα υιοθετήσουν το βύσμα της Tesla (NACS) για τα αμιγώς ηλεκτρικά...

Rolls-Royce Black Badge Ghost Ekleipsis Private Collection

Η Rolls-Royce βγάζει στην αγορά μια περιορισμένης παραγωγής έκδοσης της Ghost Black Badge που εμπνέεται από την ολική έκλειψη ηλίου, με μια να συμβαίνει...

Νέος CEO για τη Rolls-Royce, ο Torsten Muller-Otvos αποχωρεί μετά από 13 χρόνια

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Torsten Muller-Otvos θα αποσυρθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στις 30 Νοεμβρίου 2023 και θα τον διαδεχθεί...