Σε συνέντευξή του στο ρωσικό μέσο ενημέρωσης RBC, o πρώην οδηγός της Haas, Nikita Mazepin, έκανε γνωστό ότι μηνύει την αμερικάνικη ομάδα της Formula 1 για την καθυστέρηση καταβολής μισθών, που λέει ότι του οφείλονται για τη σεζόν του 2022.

Ο Ρώσος οδηγός αναφέρει ότι η νομική του δράση θα είναι μόνο μεταξύ του ίδιου και της Haas, δρώντας ανεξάρτητα από τον πρώην χορηγό τίτλου της ομάδας, την Uralkali, η οποία ανήκει στον πατέρα του, Dmitry Mazepin.

1

Τα συμβόλαια τόσο του Mazepin όσο και της Uralkali, τερματίστηκαν από τη Haas τον περασμένο Μάρτιο, ως απάντηση στις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τον Nikita Mazepin να περιγράφει τη νομική υπόθεση εναντίον της Haas ως προσωπικό του θέμα.

Ο Mazepin είχε δηλώσει τότε ότι επιθυμούσε να συνεχίσει να αγωνίζεται κάτω από τους όρους που είχε θέσει η FIA για τους Ρώσους οδηγούς, αλλά αυτή του η επιθυμία αγνοήθηκε εντελώς από την ομάδα, προτού κοινοποιήσει την απόφασή της, ενώ δεν είχε καμία προειδοποίηση για το τερματισμό του συμβολαίου του προτού η Haas το ανακοινώσει δημόσια μέσω ενός δελτίο τύπου.