Αλλαγές στους κανονισμούς σχετικά με την αλλαγή PU, ευκαμψίας αεροτομών και θερμοκρασίας καυσίμου

Σχετικά άρθρα

Η FIA ανακοίνωσε μια σειρά από τροποποιήσεις στους κανονισμούς της Formula 1 που τίθενται σε άμεση ισχύ. Έτσι από το Βρετανικό GP που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πλέον οι ομάδες θα μπορούν να επιδιορθώνουν κάποιο στοιχείο της PU “εάν έχει υποστεί μικρή και περιορισμένης έκτασης βλάβη”, ενώ θα μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την PU υπό το καθεστώς parc ferme. Οι αλλαγές αυτές έγιναν έτσι ώστε να μειωθούν οι ποινές.

Σε ότι αφορά τις οδηγίες για το porpoising, η FIA αναφέρει πως:

Οι κριτές μπορούν να αποκλείσουν την συμμετοχή ενός μονοθέσιου, αναλύοντας τα δεδομένα που θα έχουν στη διάθεσή τους, κρίνοντας πως η κατασκευή του είναι επισφαλής. Η απόφαση τους θα εφαρμόζεται άμεσα ακόμη και κατά τη διάρκεια κάποιας χρονομετρημένης διαδικασίας.

Για τις πίσω αεροτομές, πλέον αυτές πρέπει να είναι πιο άκαμπτες, μιας και το βάρος ερμάτων που θα εφαρμόζονται στις άκρες τους κατά τον έλεγχο ανεβαίνει από τα 60 Newton στα 150 Newton, με την μέγιστη επιτρεπόμενη απόκλιση να μειώνεται από τα 5 στα 3 χιλιοστά. Επιπλέον, θα χρησιμοποιείται ένας νέος σφαιρικός μετρητής για το άνοιγμα του πτερυγίου DRS, διαμέτρου 85 χιλιοστών και σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν θα πρέπει να χωρά σε κανένα σημείο του ανοίγματος κατά την ενεργοποίηση του DRS.

Τέλος σε ότι αφορά τα καύσιμα, οι ομάδες θα μπορούν να διατηρούν την θερμοκρασία τους στους 20 βαθμούς Κελσίου, ανεξαρτήτου της εξωτερικής θερμοκρασίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...