Τα φωτιστικά σώματα των επόμενων μοντέλων της Ford θα προβάλουν σήματα στον δρόμο

Σχετικά άρθρα

Το head-up display πρωτοεμφανίστηκε το 1988 και από τότε η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει εξελιχθεί κατά πολύ, προβάλλοντας διάφορες πληροφορίες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, έτσι ώστε ο οδηγός να μην χρειάζεται να παίρνει το βλέμμα του από τον δρόμο.


Η Ford εργάζεται πάνω σε LED προβολείς “υψηλής ανάλυσης” που κάνουν περισσότερα από το να φωτίζουν απλώς τον δρόμο, αφού μπορούν να προβάλλουν και σήματα στον δρόμο, όπως όρια ταχύτητας, πληροφορίες για τον καιρό κτλ. Η τεχνολογία αναπτύσσεται όχι μόνο με γνώμονα τον οδηγό αλλά και για να βοηθήσει και τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Η εταιρία αναφέρει πως στο μέλλον οι προβολείς θα συνδέονται με το σύστημα πλοήγησης και θα μπορούν να ειδοποιήσουν τον οδηγό για ολισθηρές συνθήκες, χιονόπτωση, παγωμένους δρόμους ή ομίχλη.

Επίσης, εάν ο οδηγός χρησιμοποιεί την πλοήγηση για να πάει σε έναν προορισμό, τότε οι επερχόμενες στροφές θα εμφανίζονται στο δρόμο. Καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και μεγαλύτερα, ένα άλλο χαρακτηριστικό του συστήματος είναι πως οι προβολείς θα μπορούν να προβάλλουν το πλάτος του οχήματος.

Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στον οδηγό να καταλάβει εάν υπάρχει αρκετός χώρος για να χωρέσει σε μια θέση στάθμευσης ή μέσα από ένα κενό. Η Ford δεν λέει πότε θα περάσουν στη παραγωγή οι προβολείς υψηλής ανάλυσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...