H Williams Advanced Engineering αποκάλυψε πλατφόρμα για ηλεκτρικά hypercar 2.243 ίππων

Σχετικά άρθρα

H Williams Advanced Engineering (WAE), η οποία ανήκει στον όμιλο της Williams αλλά έχει εξαγοραστεί από μια αυστριακή εταιρεία ανανεώσιμων πηγών και πόρων, παρουσίασε σήμερα μια πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων, που έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τις φιλοδοξίες των κατασκευαστών υπεραυτοκίνητων, από start-ups έως OEMs.

H πλατφόρμα EVR αποκαλύφθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Grove του Oxfordshire, ενόψει της έκθεσης Cenex Low Carbon Vehicle (LCV). Συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής δομής από ανθρακονήματα, της μπαταρίας, του συστήματος διεύθυνσης, των ρυθμιζόμενων υποπλαισίων και του αριθμού των κινητήρων, η πλατφόρμα θα μπορούσε να μειώσει την εξέλιξη και ανάπτυξη ενός project από τα συνήθως τρία έτη, στα δύο χρόνια ή και λιγότερο.

Παρότι ολόκληρη η πλατφόρμα έχει υποβληθεί μόνο σε εικονικές δοκιμές μέχρι στιγμής, μεμονωμένα εξαρτήματα όπως το πακέτο μπαταριών και η μονάδα μετάδοσης κίνησης έχουν περάσει από εντατικές δοκιμές ξεχωριστά, παρέχοντας μια ισχυρή βάση γνώσεων και εμπειρίας σε νεοσύστατες εταιρείες αυτοκινήτων και OEMs.

H EVR πλατφόρμα έχει περιορισμό στους τύπους οχημάτων που μπορεί να υποστηρίξει, αλλά η υψηλότερη απόδοση που μπορεί να αντέξει είναι 2.243 ίπποι (1.650 kW). Επιπλέον, η τελική ταχύτητα του οχήματος μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 400 χλμ/ώρα, με το συνολικό βάρος του οχήματος να είναι μικρότερο από 1.800 κιλά, ενώ το όχημα που θα βασίζεται πάνω της θα μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.

Με μπαταρία 85 kWh, η οποία τοποθετείται στη μέση του οχήματος και πίσω από τα καθίσματα του οδηγού/συνοδηγού, το αυτοκίνητο μπορεί να έχει αυτονομία 450 χιλιομέτρων με μια φόρτιση, ενώ για την επαναφόρτιση της χρειάζεται 20 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή.

Παρά το γεγονός ότι η WAE εξακολουθεί να εξελίσσει την πλατφόρμα, η βρετανική εταιρία έχει ήδη έναν πελάτη. Η Deus, αυστριακή startup, που παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο το Vayanne, ένα ηλεκτρικό hypercar που κατασκευάστηκε πάνω στην EVR πλατφόρμα.

Η WAE αναφέρει ότι η EVR πλατφόρμα μπορεί να αναβαθμιστεί με την πάροδο του χρόνου και καθώς βελτιώνεται η τεχνολογία των μπαταριών και των ηλεκτροκινητήρων, ενώ έκανε γνωστό ότι εξελίσσει επίσης μια έκδοση της πλατφόρμας που να υποστηρίζει κυψελών καυσίμου υδρογόνου, ως range extender.

Οι πελάτες της WAE μπορούν να παραγγείλουν την πλατφόρμα ως κυλιόμενο πλαίσιο, αλλά η εταιρία σχεδιάζει επίσης να προσφέρει μια λύση “με το κλειδί στο χέρι”. Σε αυτή, η εταιρεία μπορεί να παραδώσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο εντός 12 μηνών από την έναρξη του project και ένα όχημα έτοιμο για παραγωγή εντός 24 μηνών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla περιορίζει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα καθώς επιβραδύνεται η αύξηση των πωλήσεων

Η Tesla μείωσε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Κίνα, εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού στη...

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...
Autoblog.gr