Η Pagani Utopia δίπλα στα αυθεντικά έργα του Leonardo da Vinci

Σχετικά άρθρα

Την προηγούμενη Δευτέρα η Pagani παρουσίασε την Utopia. Μια ωδή στην παλιά σχολή, με το νέο ιταλικό hypercar να αντλεί έμπνευση από το έργο του Leonardo da Vinci. Η Pagani θέλοντας να τονίσει αυτή τη σύνδεση μεταξύ των δύο κόσμων, τοποθέτησε μια Utopia δίπλα στα έργα του θρυλικού καλλιτέχνη, πραγματοποιώντας παράλληλα το δημόσιο ντεμπούτο του αυτοκινήτου.

Η Utopia εκτίθεται στο Ιταλικό Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Μιλάνο, το οποίο φιλοξενεί τις Leonardo Galleries, τη μεγαλύτερη μόνιμη έκθεση στον κόσμο για τον da Vinci, ο οποίος έζησε στην πόλη κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης. Για την περίσταση, ο Horacio Pagani δήλωσε σχετικά:

Η παρουσίαση του νέου μας αυτοκινήτου στο εξαιρετικό σκηνικό του Εθνικού Μουσείου Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Μιλάνο έχει ιδιαίτερη σημασία. [Ο Ντα Βίντσι] είχε τεράστια επιρροή στη ζωή μου από τότε που ήμουν αγόρι, είναι η έμπνευση για τις θεμελιώδεις έννοιες της Τέχνης και της Επιστήμης που καθοδηγούν τη δουλειά μας. Έτσι, το να βρίσκομαι στο μουσείο που φέρει το όνομά του και να έχουμε τα πρωτότυπα σχέδιά του δίπλα στο αυτοκίνητό μας είναι ένα πραγματικά απερίγραπτο συναίσθημα για μένα.

Τα εν λόγω σχέδια θα αφήσουν τα θησαυροφυλάκια της βιβλιοθήκης για την έκθεση, η οποία ονομάζεται The shape of air: From Leonardo to Pagani Utopia. Η ειδική εκδήλωση θα επιτρέψει στους επισκέπτες να ιχνηλατήσουν τη δημιουργία της Utopia, από τις πηγές έμπνευσης των πρώτων σκίτσων, μέχρι τη χρωματική παλέτα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Στη συνέχεια, η έκθεση συνεχίζεται στη Sala del Cenacolo, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το τελευταίο υπεραυτοκίνητο της Pagani. Εκεί υπάρχει μια Utopia με το αμάξωμα της να είναι από εκτεθειμένο carbon και περιμετρικά του αυτοκινήτου υπάρχουν πολύ ιδιαίτερα σχέδια του da Vinci.

Μαζί με την Utopia, το μουσείο θα φιλοξενήσει επίσης μια Pagani Zonda C12 του 1999 και μια Huayra Coupe του 2011, που αφηγούνται την ιστορία της σχεδόν 25χρονης πορείας της εταιρείας. Οι επισκέπτες θα εισέρχονται στο χώρο υπό τον ήχο ενός -κατά παραγγελία- συμφωνικού έργου, γραμμένο από το Ωδείο του Μιλάνου, βασισμένο σε συνθέσεις που γράφτηκαν για πιάνο από τον Horacio Pagani στα νιάτα του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Επικός gaming προσομοιωτής από την Pagani

Η Pagani συνεργάστηκε με την Racing Unleashed, με τους ανθρώπους που κατασκευάζουν προσομοιωτές για τις ομάδες της F1, και δημιούργησαν έναν επικό gaming προσομοιωτή,...