Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να τερματίσει την παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα, στις 4 Μαρτίου -περίπου μια εβδομάδα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία- η ιαπωνική εταιρία χρειάστηκε να αναστείλει τις εργασίες παραγωγής στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη λόγω της διακοπής της προμήθειας βασικών υλικών και ανταλλακτικών.

Έκτοτε, η Toyota παρακολουθούσε στενά την κατάσταση και αξιολογούσε τη μελλοντική βιωσιμότητα της επιχείρησης της στη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Toyota διατήρησε το εργατικό της δυναμικό και διασφάλισε ότι το εργοστάσιο ήταν έτοιμο να ξαναρχίσει την παραγωγή εάν το επέτρεπαν οι περιστάσεις.

Ωστόσο, μετά από έξι μήνες, η Toyota έκρινε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητες της και δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι μπορεί να επανεκκινήσει την παραγωγή στο μέλλον.

Επιπλέον, η Toyota αποφάσισε ότι οι δραστηριότητές της στη Μόσχα πρέπει να βελτιστοποιηθούν και να αναδιαρθρωθούν, με σαφή στόχο τη διατήρηση μιας αποτελεσματικής οργάνωσης για να συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκτυο λιανικής στην παροχή συνεχών υπηρεσιών σε υπάρχοντες πελάτες της Toyota και της Lexus στη Ρωσία.