WRC: Νικητής και πρωταθλητής ο Kalle Rovanpera στη Νέα Ζηλανδία

Σχετικά άρθρα

O Kalle Rovanpera έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του WRC, καθώς με τη νίκη του στο Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας ο Φιλανδός κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ. Αυτό ήρθε την ακριβώς επόμενη ημέρα των γενεθλίων του, με τον Rovanpera να γίνεται με διαφορά ο νεότερος πρωταθλητής του WRC, σε ηλικία 22 ετών και μίας ημέρας.

Πριν τον Φιλανδό, το ρεκόρ το κρατούσε ο Colin McRae, με το -μοναδικό- πρωτάθλημα που κατέκτησε το 1995, σε ηλικία 27 ετών. Συνεχίζοντας με τα ρεκόρ, ο Rovanpera έγινε ο πρώτος Φιλανδός που κατακτά τον τίτλο, μετά τον Marcus Gronholm που είχε κερδίσει το πρωτάθλημα το 2002.

H νίκη στη Νέας Ζηλανδίας ήταν η 6η φετινή νίκη (στους 11 αγώνες) του Rovanpera και του συνοδηγού του Jonne Halttunen, επισφραγίζοντας έτσι τη φετινή τους κυριαρχία. To πλήρωμα της Toyota ήταν εξαιρετικά γρήγορο στις λασπωμένες ειδικές διαδρομές της χώρας της Ωκεανίας και από το Σάββατο -όταν και βρέθηκαν στην κορυφή της γενικής- διατήρησαν έναν σταθερό ρυθμό, κερδίζοντας με διαφορά σχεδόν 35 δευτ. από τον δεύτερο Sebastian Ogier. Επιπλέον, ο Rovanpera κέρδισε και την Power Stage.

Η δεύτερη θέση του Sebastian Ogier βοήθησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του teammate του, με τον Γάλλο οδηγό να επανέρχεται μετά από μήνες στην ενεργό δράση και να κάνει έναν πολύ καλό αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ott Tanak, ο οποίος προσπάθησε να προσπεράσει τον Ogier, αλλά τελικά τερμάτισε 13,9 δευτ, πίσω του.

Έπειτα ακολούθησαν τέσσερα πληρώματα με Hyundai, με τα i20N Rally1 των Thierry Neuville και Oliver Solberg να τερματίζουν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, ενώ ο Hayden Paddon κατέκτησε την 6η θέση με το i20N Rally2, στον αγώνα της πατρίδας του. Το πρώτο Ford Puma Rally1 της M-Sport ήταν αυτό του Lorenzo Bertelli στην 7η θέση, καθώς οι Craig Breen και Gus Greensmith είχαν σοβαρές εξόδους και εγκατέλειψαν.

Για την αυλαία της φετινής σεζόν του WRC, απομένουν ακόμα δύο αγώνες, στην Ισπανία (20-23 Οκτωβρίου) και στην Ιαπωνία (10-13 Νοεμβρίου).

Αποτελέσματα

Βαθμολογία Οδηγών

Βαθμολογία Κατασκευαστών

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...

Η FIA συζητά με τον Ερντογάν την επιστροφή του GP της Τουρκίας και του WRC

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem είχε συνάντηση χθες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζητώντας το ενδεχόμενο επιστροφής τόσο της...

WRC: Τέλος τα υβριδικά από το 2025

Η FIA αποφάσισε να εγκαταλείψει τους υβριδικούς κινητήρες στη κορυφαία κατηγορία Rally1 του WRC, από το 2025, στη προσπάθεια της μειώσει το κόστος και...

WRC: Διεργασίες για αγώνα στις ΗΠΑ το 2026

Η τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνας του WRC στη Βόρεια Αμερική ήταν το Olympus Rally, με έδρα την Ουάσιγκτον μεταξύ 1986 και 1988. Ο...
Autoblog.gr