Ο Elon Musk επιβεβαίωσε πως σκοπεύει να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter, με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να στέλνει πρόταση στο Twitter τη Δευτέρα, λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter στην αρχική τιμή των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια δήλωση, το Twitter είπε ότι σκοπεύει να κλείσει τη συναλλαγή στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή μετά την παραλαβή της επιστολής από τον Musk, στην αρχική τιμή, δηλαδή, της πρότασης που είχε κάνει ο δισεκατομμυριούχος, τον Απρίλιο.

Η είδηση οδήγησε τις μετοχές του Twitter σε εκτόξευση. Μετά την ανακοίνωση της αποδοχής της πρότασης Musk από το Twitter, η μετοχή της πλατφόρμας εκτινάχθηκε κατά 22%, αφού επανήλθε η διαπραγμάτευση της μετοχής, που διακόπηκε νωρίτερα.

Η συμφωνία θα προχωρήσει εάν το δικαστήριο του Ντέλαγουερ, που εκδικάζει τη μήνυση του Twitter εναντίον του Musk, σταματήσει αμέσως τη δίκη. Η αιφνιδιαστική ανατροπή έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της δικαστικής διαμάχης των δύο πλευρών.

Ο Musk άλλαξε πορεία επειδή αυτός και η νομική του ομάδα πίστευαν ότι θα χάσουν στη δίκη ούτως ή άλλως, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ο Musk προσφέρθηκε για πρώτη φορά να αγοράσει την εταιρεία αντί 54,20 δολαρίων ανά μετοχή τον Απρίλιο. Η συμφωνία αποτίμησε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε περίπου 44 δισ. δολάρια. Εκείνη την εποχή, ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός για τον παρορμητικό χαρακτήρα του, είπε ότι ήθελε να καθαρίσει τους λογαριασμούς spam από την πλατφόρμα και να τη διατηρήσει ως χώρο για την ελευθερία του λόγου.

Ωστόσο, απέσυρε την αγορά μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, επικαλούμενος ανησυχίες ότι ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα ήταν υψηλότερος από ό,τι ισχυρίστηκε το Twitter. Το Twitter αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ο Elon Musk τερμάτισε τη συμφωνία σκόπιμα.