Οι μέτοχοι της κοινοπραξίας μεταξύ της Guangzhou Automobile (GAC) και της Stellantis έκαναν σήμερα γνωστό ότι ενέκριναν ψήφισμα που εξουσιοδοτεί την ηγεσία να κηρύξει την πτώχευση της κοινοπραξίας, καθώς αυτή είναι ζημιογόνα.

Η Stellantis απομείωσε πλήρως την αξία της επένδυσής της στην κοινοπραξία GAC-FCA και τα άλλα συναφή περιουσιακά στοιχεία στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022.

1

Η εν λόγω κοινοπραξία κατασκευάζει τα αυτοκίνητα της Jeep στην Κίνα, με τη Stellantis να αναφέρει ότι θα συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σε υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες της Jeep στην Κίνα.

Η κίνηση έρχεται μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Stellantis τον περασμένο Ιούλιο να τερματίσει την κοινοπραξία της με την GAC, μερικούς μήνες μετά αφότου είχε πει ότι θα αυξήσει το μερίδιό της στο 75% από 50%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, κατηγόρησε την αυξανόμενη πολιτική επιρροή στις συναλλαγές με εταίρους στην Κίνα, ενώ η GAC δήλωσε βαθιά σοκαρισμένη από την απόφαση της Stellantis.