Γερμανία: Οδηγός Tesla κοιμόταν με ενεργοποιημένο το Autopilot

Σχετικά άρθρα

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου, στον αυτοκινητόδρομο A70 της Γερμανίας, από το Μπάμπεργκ με κατεύθυνση προς το Μπαϊρόιτ, η αστυνομία εντόπισε έναν 45χρονο που κοιμόταν μέσα στο Tesla του, στο οποίο είχε προηγουμένως ενεργοποιήσει το Autopilot.

Το αυτοκίνητο κινούνταν με ταχύτητα 110 χλμ/ώρα και μετά από 15 λεπτά που η αστυνομία προσπάθησε να το ξυπνήσει κορνάροντάς, ο οδηγός ξύπνησε και σταμάτησε στις υποδείξεις της αστυνομίας.

Όπως αποδείχτηκε, ο οδηγός είχε τοποθετήσει ένα βαρίδιο στο τιμόνι για να ξεγελάσει το σύστημα ώστε να μπορεί να απομακρύνει τα χέρια του από αυτό. Η αστυνομία κατάσχεσε το δίπλωμα του, με τον άνδρα να δικάζεται για το ποινικό αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο της οδικής κυκλοφορίας. Μέχρι το δικαστήριο να αποφασίσει την ποινή του, ο άνδρας δεν θα μπορεί να οδηγήσει, αφού το δίπλωμα του θα παραμείνει στα χέρια της αστυνομίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...