Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Max Verstappen και ο Lewis Hamilton έχουν τρακάρει επανειλημμένα κατά τη διάρκεια των αγώνων της Formula 1, με τα περισσότερα περιστατικά να συνέβησαν κατά τη διάρκεια του 2021, με τους δύο πιλότους να έχουν επαφή και στο προτελευταίο GP της περσινής σεζόν, στη Βραζιλία.

Ο Verstappen στην ερώτηση γιατί έχει τόσες επαφές με τον Hamilton απάντησε:

Πρέπει να προσέχω τι λέω, αλλά με όλους όσους αγωνίστηκα φέτος, είχα πραγματικά σκληρές, επιθετικές μάχες αλλά δεν υπήρξαν επαφές. Με τον Lewis είναι μια διαφορετική ιστορία. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

Φέτος, εντάξει, δεν είχαμε πραγματικά πολλές μάχες. Αλλά στη Βραζιλία βρεθήκαμε δίπλα-δίπλα, δεν ήταν πρόθεσή μου να τρακάρουμε. Πήρα ποινή για την επαφή αυτή, κάτι που δεν το βρήκα δίκαιο, αφού το θεώρησα περισσότερο ως αγωνιστικό συμβάν, με το οποίο θα μπορούσα να ζήσω.

Αλλά… δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε τόσες επαφές με τον Lewis. Ίσως είναι απλώς θέμα γενιάς, ότι καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα, αγωνιζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας. Δεν το καταλαβαίνω.

Αλλά δεν αισθάνομαι ότι κάνω κάτι διαφορετικό με τον Lewis ή με τους άλλους οδηγούς όσον αφορά τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Την προηγούμενη μέρα με τον George [Russell, στον αγώνα σπριντ του Ιντερλάγκος όπου ο Russell επιτέθηκε και πέρασε τον Verstappen], είχαμε μια απίστευτη μάχη, κλείνοντας την πόρτα, αμυνόμενοι, φρενάροντας ο ένας τον άλλον. Ήταν πολύ διασκεδαστικό και προσπαθούσα να κάνω το ίδιο στον κύριο αγώνα της Κυριακής, έχοντας τέτοιου είδους μάχη. Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε.

Περιγράφοντας γιατί αισθάνεται ότι πρέπει να είναι προσεκτικός όταν συζητά θέματα που αφορούν τον Hamilton ο Verstappen είπε:

Επειδή στην Αγγλία μπορεί πολύ γρήγορα να με κριτικάρουν γι’αυτό. Πάντα σέβομαι πολύ τον Lewis για όσα έχει πετύχει στο άθλημα, αλλά δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί δεν μπορούμε να αγωνιστούμε όπως κάνω εγώ με τους άλλους.

Φυσικά, ο καθένας είναι διαφορετικός στην προσέγγισή του. Ξέρω ότι ο Charles [Leclerc] είναι λίγο διαφορετικός από τον George [Russell], ή από τον Carlos [Sainz] ή από τον Checo [Perez] ή οποιονδήποτε άλλο.

Πρέπει να είμαι λίγο πιο προσεκτικός με αυτό γιατί αμέσως εκλαμβάνεται πραγματικά ως κριτική. Και τότε οι άνθρωποι αρχίζουν να σε μισούν. Λοιπόν, δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου.