Helmut Marko: Περισσότερο φοβόμαστε τη Mercedes παρά τη Ferrari το 2023

Σχετικά άρθρα

Το 2022 η Red Bull ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της σεζόν, καταφέρνοντας να κατακτήσει και τα δύο πρωταθλήματα, νικώντας σε 17 από τα 22 Grand Prix, με τους Max Verstappen και ο Sergio Perez να κερδίζουν τους 10 από τους 11 τελευταίους αγώνες το 2022, με τη μοναδική ήττα της Red Bull σε αυτή την περίοδο να έρχεται στο Grand Prix της Βραζιλίας όταν ο George Russell κέρδισε για λογαριασμό της Mercedes.

Αυτή ήταν η μοναδική νίκη της Mercedes το 2022, καθώς η ομάδα πάλευε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του περσινού της μονοθεσίου. Η Mercedes κατάφερε να λύσει τα περισσότερα από αυτά και προς το τέλος της σεζόν έγινε ξανά ανταγωνιστική, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τη Ferrari για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών.

Ωστόσο, αυτή η βελτίωση ήταν αρκετή για τον Helmut Marko να χαρακτηρίσει την Mercedes ως την κύρια απειλή της Red Bull για τη νέα σεζόν.

Θα έλεγα ότι πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο τη Mercedes, κυρίως επειδή έχει ένα πλεονέκτημα έναντι της Ferrari όσον αφορά τη στρατηγική και την αξιοπιστία,

είπε ο Marko σε πρόσφατη συνέντευξη του, προσθέτοντας πως είναι δύσπιστος ότι η επιτυχία της ομάδας του το 2022 θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας περιόδου κυριαρχίας, παρόμοιας με αυτή της Mercedes όταν παρουσιάστηκαν οι υβριδικές μονάδες ισχύος το 2014. Όπως τόνισε:

Η κατάστασή μας σίγουρα δεν είναι όπως αυτή της Mercedes στην αρχή της υβριδικής εποχής, Δεν έχουμε τεράστιο προβάδισμα με τον κινητήρα αυτή τη στιγμή. Άρα αυτό είναι πολύ διαφορετικό. Η Mercedes είχε τουλάχιστον 50 ίππους περιθώριο έναντι όλων των άλλων τότε.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2022 ήταν η πρώτη χρονιά των νέων κανονισμών. Άλλες ομάδες έχουν προφανώς δει τι κάναμε με το περσινό μονοθέσιο, οπότε πιστεύω ότι θα είναι σίγουρα πολύ πιο κοντά την επόμενη σεζόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...
Autoblog.gr