Δες πόσο εξωφρενικά γρήγορο είναι το Model X Plaid

Σχετικά άρθρα

Το Model X Plaid δεν είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις, καθώς το Model S Plaid κατέχει αυτόν τον άτυπο “τίτλο”, αλλά είναι σίγουρα το πιο γρήγορο SUV της αγοράς.

Η Tesla έδωσε περισσότερο βάρος στην κυκλοφορία του Model S Plaid, η οποία έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2021, αλλά τώρα ήρθε η σειρά του Model X Plaid. Έτσι, στο παρακάτω video έχεις την ευκαιρία να δεις την επιτάχυνση του μοντέλου.

Να θυμίσω ότι αυτό ζυγίζει 2.455 κιλά και διαθέτει 3 ηλεκτροκινητήρες (έναν στον εμπρός άξονα και δύο πίσω), κάτι που το καθιστά τετρακίνητο. Αυτοί αποδίδουν 1.020 άλογα, και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 2,6 δευτ., με την τελική να ανακοινώνεται στα 262 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία του με μια φόρτιση είναι στα 547 χλμ.

Από το video παρατηρούμε ότι το 1/4 του μιλίου (402 μέτρα) ολοκληρώνει σε 10 δευτ., το μισό μίλι σε 15,66 δευτ., ενώ χρειάζεται 26,95 δευτ. για να συμπληρώσει ένα μίλι (1.609 μέτρα).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...