Σχεδόν 10 μήνες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ID. Buzz, η εισαγωγική εταιρία της Volkswagen στη χώρα μας πραγματοποίησε σήμερα την πανελλήνια στατική παρουσίαση του τέταρτου μέλους της ID οικογένειας στην Ελλάδα στο Ωδείο Αθηνών.

Το ηλεκτρικό βαν βασίζεται στην MEB πλατφόρμα και είναι διαθέσιμο σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις, την βασική και την Plus, με την τιμή της πρώτης να ορίζεται στα €66.500 και της δεύτερης στα €70.500, χωρίς την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι ηλεκτρικά”.

Το μήκος του ID.Buzz ανέρχεται σε 4.712 χλστ., το πλάτος τα 1.985 χλστ., το ύψος τα 1.937 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.988 χλστ., όντας 193 χλστ. πιο κοντό και 81 χλστ. φαρδύτερο από το T6.1, με τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι Cd 0,285.

Προσφέρεται με ζάντες αλουμινίου από 19″ έως 21″ και έχει άφθονους χώρους, καθώς προσφέρεται με δύο ή τρεις σειρές καθισμάτων. Έχει χώρο αποσκευών 1.121 λίτρων (2.205 με την αναδίπλωση της δεύτερης σειράς των καθισμάτων).

Υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις και μέσω της δυνατότητας Plug & Charge θα μπορεί να φορτίζει σε δημόσιους ταχυφορτιστές με την όλη διαδικασία εξακρίβωσης της ταυτότητας του οχήματος και την ανταλλαγή των απαραίτητων δεδομένων να γίνεται αυτόματα, μέσω του καλωδίου φόρτισης. Την ίδια στιγμή, θα υπάρχει δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, επιστροφή δηλαδή ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο, εφόσον αυτό είναι εφικτό από τον πάροχο.

Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, που αποδίδει 204 άλογα με 310 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μια μπαταρία 82 kWh (ωφέλιμα τα 77 kWh), που προσφέρει αυτονομία 425 χλμ. (WLTP), με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 145 χλμ/ώρα. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει με ταχυφορτιστή έως 170 kW και έτσι απαιτούνται περίπου 30 λεπτά για να φορτίσει από το 5 έως το 80%.

Το όχημα προσφέρεται σε 7 μονόχρωμες εσωτερικής επενδύσεις και 4 δίχρωμες, φέρει κρυφό LED ατμοσφαιρικό φωτισμό με 30 χρώματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10″, οθόνη αφής 10″ ή 12″ στο κέντρο του ταμπλό, αλουμινένια πεντάλ, αναδιπλούμενα τραπεζάκια στα πίσω καθίσματα, αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με λειτουργίες μασάζ.

Το ID.Buzz δεν διαθέτει πραγματικές δερμάτινες επενδύσεις ή οποιοδήποτε άλλο υλικό ζωικής προέλευσης, με την VW να χρησιμοποιεί αποκλειστικά βιώσιμα υλικά. Για παράδειγμα, το τιμόνι είναι κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη, αλλά η VW υποστηρίζει πως η αίσθηση του είναι ίδια με αυτή που “αφήνει” ένα τιμόνι επενδυμένο με πραγματικό δέρμα. Επιπλέον, υλικά από διάφορα ανακυκλωμένα προϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί στις μοκέτες, στις επενδύσεις των καθισμάτων και στην επένδυση του ουρανού.