F1: H FIA διορίζει το Νικόλα Τομπάζη ως διευθυντή μονοθέσιων

Σχετικά άρθρα

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), υπό τις εντολές του προέδρου της Mohammed Ben Sulayem, προέβη σε διοικητικές αλλαγές, ανακοινώνοντας σήμερα τις αλλαγές στη δομή της.

Αρχικά, ο Steve Nielsen ανέλαβε το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε αντίστοιχο ρόλο στη FOM και θα ευθύνεται για τη Διεύθυνση των Αγώνων, τον Απομακρυσμένο Κέντρο Λειτουργιών αλλά και τις μελλοντικές αλλαγές στους αγωνιστικούς κανονισμούς του σπορ.

Συνεχίζοντας, οι αλλαγές αφορούν και τον Νικόλα Τομπάζη, ο οποίος προάγεται σε Διευθυντής Μονοθεσίων. Όπως γνωρίζεις, από το 2018 ο κορυφαίος Έλληνας τεχνικός ανέλαβε το ρόλο του επικεφαλής της τεχνικής ομάδας της FIA, όντας υπεύθυνος για του τεχνικές κανονισμούς των νέων μονοθέσιων, που είδαμε από το 2022.

Ο Τομπάζης θα έχει από κάτω του τέσσερα νέα πρόσωπα: τον αγωνιστικό διευθυντή, τον τεχνικό διευθυντή, τον οικονομικό διευθυντή και τον υπεύθυνο στρατηγικής και λειτουργιών. Σε δηλώσεις, ο Τομπάζης είπε:

Είμαι ενθουσιασμένος, είναι τιμή για μένα που αναλαμβάνω αυτή τη νέα θέση στην FIA και είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου.

Έχουμε μία ομάδα απίστευτα ταλαντούχων και αφοσιωμένων ανθρώπων που δουλεύουν τέρμα γκάζι για να εξασφαλίσουν το επίπεδο κανονισμών που η Formula 1 απαιτεί και αξίζει. Πιστεύω ακράδαντα πως αυτή η νέα δομή θα μας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο και θα μας επιτρέψει να πραγματοποιούμε συνεχείς βελτιώσεις.

Στη θέση του Τομπάζη, αυτή του τεχνικού διευθυντή, προάγεται ο Tim Goss. Νέος οικονομικός Διευθυντής είναι ο Federico Lodi, ενώ διευθυντής στρατηγικής και λειτουργιών της FIA αναλαμβάνει ο Francois Sicard.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...