Πως ο Esteban Ocon ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ του Pastor Maldonado

Σχετικά άρθρα

Ένα ρεκόρ που κανείς δεν θα ήθελε να έχει, ισοφάρισε χθες ο Esteban Ocon, με τον πιλότο της Alpine να παίρνει χθες τρεις ποινές κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix, κάτι που μέχρι χθες το είχε κάνει μόνο ο Pastor Maldonado, που είχε πάρει τρεις ποινές στο Grand Prix της Ουγγαρίας το 2015.

Συγκεκριμένα, οι ποινές του Ocon ήταν:

Ανακριβής θέση εκκίνησης

Ο Ocon πήρε αρχική ποινή πέντε δευτερολέπτων επειδή το δεξί του ελαστικό ήταν έξω από τις γραμμές κατά την εκκίνηση του αγώνα.

Αποτυχία εκτέλεσης της πρώτης ποινής σωστά κατά τη διάρκεια ενός pitstop

Οι μηχανικοί του δεν τήρησαν με ακρίβεια την ποινή των πέντε δευτερολέπτων όταν ο Ocon μπήκε στα pit για να την εκτίσει. Συγκεκριμένα οι μηχανικοί ακούμπησαν το μονοθέσιο του Γάλλου μετά από 4,6 δευτερόλεπτα, κάτι που έδωσε στον Ocon μια επιπλέον ποινή 10 δευτερολέπτων.

Υπερβολική ταχύτητα στο pitlane

Η τρίτη ποινή των 5 δευτερολέπτων δόθηκε στον Ocon επειδή κινούνταν στο pitlane άνω του επιτρεπτού ορίου των 80 χλμ/ώρα. Συγκεκριμένα ο Ocon πιάστηκε να κινείται με 80,1 χλμ/ώρα.

Ο επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer είπε:

Η δεύτερη ποινή ήταν ένα θέμα χρόνου. Έχουμε ένα σύστημα που μετρά αντίστροφα στα αυτιά των μηχανικών για να τους πει πότε μπορούν να ξεκινήσουν, και αυτό αντισταθμίστηκε κατά τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου. Το σύστημα ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση 0,4 δευτερόλεπτα νωρίτερα. Πρέπει να δούμε γιατί συνέβη αυτό.

Η τρίτη ποινή ήταν λάθος του Esteban. Ο οδηγός έχει έναν περιοριστή ταχύτητας στο pitlane και όταν πιστεύει ότι είναι έξω από το pitlane τον βγάζει και επιταχύνει.

Είναι πολύ, πολύ σπάνιο για αυτήν την ομάδα να κάνει τέτοιου είδους λάθη. Δεν το έχω ξαναδεί να συμβαίνει εδώ.

Ο Ocon τελικά εγκατάλειψε τον αγώνα, αφού οι ποινές τον έριξαν στις τελευταίες θέσεις και η ομάδα αποφάσισε να τον αποσύρει από τον αγώνα για να εξοικονομήσει χιλιόμετρα από τον κινητήρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα