Ο Elon Musk ετοιμάζει μια πόλη στο Όστιν που θα μένουν οι υπάλληλοι των εταιριών του

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk φέρεται να αγόρασε τα τελευταία χρόνια εκτάσεις γης 50 χλμ έξω από το Όστιν του Τέξας, εκεί όπου βρίσκονται πλέον τα κεντρικά γραφεία της Tesla, όπως και τα γραφεία της Boring Company, αλλά και οι εγκαταστάσεις της SpaceX, με την πανεπιστημιούπολη Neuralink να βρίσκεται υπό κατασκευή στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορά της Wall Street Journal, ο Musk φέρεται να σχεδιάζει να αναπτύξει μια πόλη, στην οποία θα κατοικούν οι υπάλληλοί των εταιριών του, με το όνομα Snailbrook (το όνομα της μασκότ της Boring Company). Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας περιέγραψε το εγχείρημα ως “ουτοπία του Τέξας”, όπου οι εργαζόμενοί του θα μπορούσαν να ζουν σε καινούργια σπίτια με φθηνότερα ενοίκια.

Η πόλη είναι ήδη υπό κατασκευή, με μια τοποθεσία στην κομητεία Bastrop απέναντι από τις νέες εγκαταστάσεις της Boring Company και της SpaceX. Διαθέτουν ήδη μια σειρά από αρθρωτά σπίτια, πισίνα και γυμναστήριο. Μάλιστα, οι αξιωματούχοι της κομητείας έχουν εγκρίνει ονόματα δρόμων στην περιοχή, όπως “Boring Boulevard, “Cutterhead Crossing” και “Waterjet Way”. Έχουν επίσης, τοποθετηθεί ταμπέλες σε στύλους της περιοχής, οι οποίοι αναγράφουν “Καλώς ήρθες στο Snailbrook TX, Est., έτος ίδρυσης 2021”. Επιπλέον, θα υπάρχουν χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας, αλλά και πρότυπο σχολείο.

Μια εταιρεία που σχετίζεται με τον Musk, η Gapped Bass, φέρεται να έχει καταθέσει έγγραφα για την κατασκευή 110 ακόμη κατοικιών στην περιοχή υπό τον τίτλο “Project Amazing”, για το οποίο έχει συνεργαστεί με την εταιρεία κατασκευής κατοικιών Lennar.

Από πέρυσι, οι υπάλληλοι της Boring Company φέρεται να είναι ήδη σε θέση να υποβάλουν αίτηση για σπίτια που διευθύνει ο Musk, με τα ενοίκια να ξεκινούν από περίπου 800 δολαρίων το μήνα για ένα διαμέρισμα δύο ή τριών υπνοδωματίων, μίσθωμα άκρως ανταγωνιστικό για την περιοχή. Σε περίπτωση απόλυσης ή παραίτησης θα μπορούν να παραμείνουν εκεί για διάστημα 30 ημερών.

Χωρίς να υπάρχει ακριβής εικόνα για την έκταση της γης που κατέχει ο Musk στην περιοχή – σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται μεταξύ τουλάχιστον 3.500 με 6.000 στρεμμάτων- οι πηγές αναφέρουν ότι ο Musk φέρεται να θέλει αυτό το έργο να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αθόρυβα.

Η “Tesla Town” βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις των SpaceX και Tesla στον ποταμό Κολοράντο, όπου η Boring Company έχει υποβάλει αίτηση για την κατασκευή μιας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων. Το ζήτημα αυτό θα εξεταστεί από την επιτροπή Περιβαλλοντικής Ποιότητας του Τέξας αυτόν τον μήνα.

Μάλιστα, ορισμένοι μεσίτες που ανέλαβαν τις πωλήσεις, καθώς και ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι, φέρεται να υποχρεώθηκαν να υπογράψουν συμφωνίες απορρήτου. Επιπροσθέτως, ένας ντόπιος ιδιοκτήτης γης εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη διαφάνειας γύρω από τους στόχους του Musk και τους φόβους για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ανάπτυξης μεγάλης κλίμακας που έχει στο μυαλό του.

Εάν το σχέδιο “Snailbrook” εξελιχθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του Musk, μια ακόμη μεγαλύτερη κοινότητα δεν θα ήταν έκπληξη, καθώς η Wall Street Journal αναφέρει ότι τα μακροπρόθεσμα σχέδια του Musk περιλαμβάνουν μια ολόκληρη πόλη στο Τέξας. Οι ακριβείς λεπτομέρειες των κατοικιών που ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας θέλει να χτίσει δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...
Autoblog.gr