Αυτό είναι το εσωτερικό του Zeekr X, διαθέτει συρόμενη οθόνη για το infotainment

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του μήνα, η Zeekr παρουσίασε το τρίτο μοντέλο παραγωγής της, αποκαλύπτοντας μόνο την εξωτερική του σχεδίαση και ανακοινώνοντας το όνομά του. Αυτό ονομάζεται Zeekr X, το οποίο είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV και -μεταξύ άλλων- θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη. Σήμερα, το πολυτελές brand της Geely έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του μοντέλου, λίγο πριν από το επίσημο ντεμπούτο του στις 12 Απριλίου.

Η καμπίνα του Χ έχει μινιμαλιστική και πολυτελή αισθητική, με την κινέζικη εταιρεία να αναφέρει ότι υπάρχει ένα τιμόνι με δύο ακτίνες, όπου από πίσω του βρίσκεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Στα δεξιά υπάρχει του υπάρχει η μεγάλη οθόνη του σύστημα ψυχαγωγίας, η οποίο είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα slider. Αυτό επιτρέπει στην οθόνη να μετακινείται, δίνοντας τη δυνατότητα στον συνοδηγό να την σύρει μπροστά του ή σε οποιαδήποτε άλλη θέση.

Το Zeekr X βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα SEA της Geely, την οποία θα χρησιμοποιηθεί και από το επερχόμενο Volvo EX30. Το ηλεκτρικό SUV έχει μήκος 4.450 χλστ., πλάτος 1.836 χλστ. και ύψος 1.572 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.750 χλστ.. Η Zeekr δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου μοντέλου της, αλλά είπε ότι θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα μέσα σε 4 δευτερόλεπτα.

Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Το Zeekr X είναι ένα compact ηλεκτρικό SUV

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η ευρωπαϊκή διαθεσιμότητα του θα ξεκινήσει από τις βόρειες χώρες, όπως η Νορβηγία και η Σουηδία, με τη Zeekr θέλει να διπλασιάσει τον όγκο των πωλήσεών της στα 140.000 οχήματα φέτος, αλλά δεν σκοπεύει να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...