Οι νέοι, 3ης γενιάς, σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών της Nio, τις αλλάζουν σε 3 λεπτά

Σχετικά άρθρα

H Nio είναι η μοναδική εταιρία που προσφέρει την υπηρεσία ανταλλαγής μπαταριών στα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα, λειτουργώντας 1.300 συνολικά τέτοιους σταθμούς. Σε αυτούς, μπορείς να πας με το αυτοκίνητο σου και μέσω αυτόματης ρομποτικής διαδικασίας, ανταλλάσσεις την άδεια μπαταρία σου με μια άλλη γεμάτη.

Σήμερα, η κινέζικη εταιρία παρουσίασε την τρίτη γενιά των σταθμών ανταλλαγής μπαταριών, οι οποίοι διαθέτουν ένα σύστημα που καθοδηγεί αυτόματα το αυτοκίνητο στη σωστή θέση, ώστε να αλλάξει η μπαταρία σε μόλις 3 λεπτά. Αυτοί οι νέοι σταθμοί μπορούν να κάνουν 408 εναλλαγές μπαταριών ημερησίως, ήτοι 30% περισσότερες από τους παλιούς σταθμούς.

Η Nio αναφέρει ότι θα εγκαταστήσει 1.000 από τους νέους σταθμούς σε όλη την Κίνα μέσα στο 2023, εκ των οποίων οι 400 θα τοποθετηθούν παράλληλα με τους αυτοκινητόδρομους, ενώ οι υπόλοιποι 600 θα εγκατασταθούν σε αστικές περιοχές.

Με την αγορά ενός νέου μοντέλου της Nio, η εταιρία δίνει την επιλογή στους πελάτες της στην Κίνα να επιλέξουν την υπηρεσία ανταλλαγής μπαταριών, πληρώνοντας ένα ελαφρώς μικρότερο τίμημα. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνεται το αρχικό κόστος του αυτοκινήτου που δεν συμπεριλαμβάνει την μπαταρία του και, αντί αυτού, οι ιδιοκτήτες πληρώνουν μια μηνιαία συνδρομή για την μπαταρία και την ανταλλαγή της.

Η Nio αναφέρει ότι μέχρι το 2025 θα λειτουργεί πάνω από 4.000 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών 3ης γενιάς παγκοσμίως, σημειώνοντας ότι οι 1.000 εξ αυτών θα βρίσκονται εκτός Κίνας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα