Ο Elon Musk ίδρυσε εταιρία τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί το ChatGPT

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk ίδρυσε μια νέα εταιρία τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί την OpenAI, κατασκευάστρια του ChatGPT. Η εταιρία του Musk ονομάζεται Χ.ΑΙ, με το επικεφαλής της Tesla να βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς επενδυτές στη SρaceX και την Tesla ώστε να διαθέσουν χρήματα στο νέο του εγχείρημα.

Για το νέο έργο, ο Musk έχει εξασφαλίσει χιλιάδες GPU υψηλών προδιαγραφών από την Nvidia, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να απορροφά τεράστιες ποσότητες περιεχομένου, παράγοντας ανθρώπινη γραφή ή ρεαλιστικές εικόνες, παρόμοια με την τεχνολογία που τροφοδοτεί το ChatGPT.

Η ταχύτητα με την οποία κινείται ο Musk ίσως προκαλέσει δυσπιστία στην κοινότητα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς ο ίδιος έχει τεθεί επικεφαλής σε επιστολή που συνυπέγραψαν χιλιάδες άλλα πρόσωπα της τεχνολογίας ζητώντας να σταματήσει η ανάπτυξη μοντέλων GPT λόγω ανησυχιών ασφαλείας.

Ο Musk προσλαμβάνει μηχανικούς από κορυφαία εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του DeepMind. Ο Musk υπήρξε συνιδρυτής της OpenAΙ το 2015, αλλά αποχώρησε τρία χρόνια αργότερα, διαφωνώντας επί θεμάτων ασφαλείας. Λίγο αργότερα, ο οργανισμός μετατράπηκε σε κερδοσκοπική start-up και συγκέντρωσε επένδυση 1 δισ. δολ. από τη Microsoft.

Από τότε, ο Musk έχει γίνει ολοένα και δριμύτερος πολέμιος της τεχνητής νοημοσύνης επικαλούμενος ευρύτερες απειλές. Έχει επικρίνει δημοσίως την OpenAI επειδή, κατά την άποψή του, κατέστη λιγότερο διαφανής, ενώ ισχυρίζεται ότι μοντέλα όπως το GPT-4, η τελευταία έκδοση της Open AI, μπορούν να διασπείρουν ψέματα στη βάση πολιτικών προκαταλήψεων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...