Ο Elon Musk εδώ και χρόνια προειδοποιεί πως πρέπει να ελέγξουμε την τεχνητή νοημοσύνη και με tweet του έγραψε πως αυτή είναι μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα σε σχέση με μια πυρηνική αντιπαράθεση με τη Βόρεια Κορέα.

Ο Musk έγραψε πως ο κόσμος θα ‘πρεπε να ανησυχεί περισσότερο για την εξέλιξη των μηχανών, με την φωτογραφία που ανέβασε στο tweet να γράφει «Στο τέλος οι μηχανές θα νικήσουν».

Το σχόλιό Musk αναφερόταν στο γεγονός ότι η τεχνολογία αυτόνομων μηχανών έχει πυροδοτήσει ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο στον κλάδο. Ο Musk, μεταξύ άλλων, είναι και ιδρυτής του OpenAI, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί την «ασφαλή» ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αυτή ακριβώς η στάση του, τον τοποθετεί απέναντι σε μεγάλο μέρος της βιομηχανίας, ωστόσο βρίσκει δίπλα του και ισχυρούς συμμάχους όπως τον Stephen Hawking, ο οποίος επίσης έχει προειδοποιήσει σχετικά με την εξέλιξη των μηχανών.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει δωρίσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να διατηρήσει την τεχνητή νοημοσύνη «ευεργετική για την ανθρωπότητα» και σε αρκετές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει ότι θα μπορούσε τελικά να αποτελέσει απειλή για τον άνθρωπο. Επιπλέον, νωρίτερα αυτό το μήνα, είχε απευθύνει έκκληση για την ύπαρξη περισσότερων κανόνων που θα καθοδηγούν την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης.

 • αδυνατω να πιστεχω πως μπορει να ερθει η ωρα που θα με βαλει ο ανεμιστηρας να του κανω αερα !!!!!!! :-P

  • manowar

   Χαχαχαχαχαχα φιλε ξερες τι ονοματα μου ηρθαν στο μυαλο ε;;σαρα ο κονορ Τ70 Τ5000 Τ1000000 χαχαχαχαχα..λες ο james cameron να ειχε δικιο ρε;;

  • Mika

   Με βενταλια κιολας!

 • Anestis Genk

  Οκ τώρα περιμένουμε πως το hollywood την επόμενη δεκαετία θα βγάζει ταινίες και σειρές για δικτατορικά ρομπότ.

  • manowar

   Κομμουνιστικά ρε …
   το ιδιο ειναι απο την αλλη μερια ομως :-)