Ο Elon Musk, το αφεντικό της Tesla δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνει πως η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι επικίνδυνη για τον κόσμο, γι’αυτό και για να την αντιμετωπίσει, ετοιμάζει ο ίδιος τεχνητή νοημοσύνη. Έχοντας εκφράσει την άποψη πως είναι πιθανό να ζούμε σε μια εξομοίωση υπολογιστή, σε πρόσφατη ομιλία του στο πλαίσιο του National Governors Association Summer Meeting, στο Rhode Island των ΗΠΑ, εξέφρασε την ανησυχία του για την τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας πως αυτή είναι όσο εύθραυστη και επικίνδυνη όσο είναι τα πυρηνικά και πρέπει να ελέγχεται.

Έχω πρόσβαση στο πιο προηγμένα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης και νομίζω ότι η κοινή γνώμη πρέπει να ανησυχεί πραγματικά γι ‘αυτό,

δήλωσε, συμπληρώνοντας πως:

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε ως πολιτισμός,

αφήνοντας επίσης να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει παρεμβάσεις και ρυθμίσεις πριν να είναι αργά. Ο Musk ισχυρίστηκε ότι η κυβερνητική ρύθμιση είναι απαραίτητη επειδή οι εταιρείες χωρίς σωστή εποπτεία κινδυνεύουν να μετατρέψουν ολόκληρες βιομηχανίες εντελώς αυτόνομες, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία. Ο Elon Musk τονίζει ότι η θέσπιση κανόνων και μέτρων προτροπής και ασφάλειας απέναντι στην αυτονόμηση των μηχανών εναντίον του ανθρώπου θα πρέπει να γίνει άμεσα και όχι αφότου έχει προχωρήσει η τεχνολογία και οι εφαρμογές της.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια σπάνια περίπτωση όπου πρέπει να θεσπισθούν προληπτικά νομοθετικά μέτρα. Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί σπάνια περίπτωση όπου πρέπει να υπάρξουν προληπτικά νομοθετικά μέτρα, αφού πιστεύω ότι αν αποφασίσουμε να δράσουμε εκ των υστέρων, θα είναι πολύ αργά,

δήλωσε ο Musk, προσθέτοντας πως αποτελεί θεμελιώδη κίνδυνο για την ύπαρξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Οι ρητές προειδοποιήσεις του Musk σχετικά με την αναπόφευκτη, μηχανιστική μοίρα μας δεν προκαλούν έκπληξη, αλλά το αίτημα του για κυβερνητική παρέμβαση είναι σημαντικό και εκφράζεται για πρώτη φορά. Στην ίδια ομιλία ο Musk είπε πως πιστεύει πως σε 20 χρόνια η κατοχή ενός αυτοκινήτου που δεν θα είναι αυτόνομο, θα είναι το ίδιο με κάποιον που σήμερα κατέχει ένα άλογο για να μετακινείται.