Ο βελτιωτικός οίκος Manhart παρουσιάζει το πακέτο MHX5 700, που αφορά την -pre facelift- BMW X5 M Competition, στην οποία ο 4,4-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρας (S63B44T) αποδίδει από το εργοστάσιο 625 άλογα και 750 Nm ροπής. Ωστόσο, χάρη σε έναν επαναπρογραμματισμό της ECU και τη νέα εξάτμιση της Manhart, η απόδοση του φτάνει πλέον τα 730 άλογα και τα 900 Nm ροπής.

Η Manhart δεν αναφέρει τα νέα νούμερα των επιδόσεων, αλλά τα 0-100 χλμ/ώρα σίγουρα θα είναι καλύτερο από τα 3,9 δευτ. που χρειάζεται το εργοστασιακό μοντέλο. Παρόλα αυτά γίνεται γνωστό ότι ο κόφτης τελικής ταχύτητας έχει αφαιρεθεί και το μοντέλο μπορεί να πιάσει τα 315 χλμ/ώρα.

Συνεχίζοντας, ο οίκος από την πόλη Wuppertal της Γερμανίας βάφει το αυτοκίνητο σε γκρι χρώμα, με κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε μαύρες δερμάτινες επενδύσεις. Τέλος, το γερμανικό SUV διαθέτει ένα coilover κιτ της KW, νέα ελατήρια που χαμηλώνουν την απόσταση από το έδαφος, νέες ζάντες 23″ με ελαστικά διαστάσεων 315/25, ενώ έχει ετοιμάσει και ένα νέο bodykit με αρκετά μέρη να είναι από ανθρακονήματα, με το καπό να είναι κατασκευασμένο και αυτό από το ίδιο υλικό.