Νέες teasers του Volvo EX30

Σχετικά άρθρα

Η Volvo έχει κάνει γνωστό ότι στις 7 Ιουνίου θα αποκαλύψει το EX30 και σήμερα η σουηδική εταιρία δίνει μερικές ακόμα teaser φωτογραφίες του μοντέλου. Το EX30 είναι ένα μικρό ηλεκτρικό SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από το XC40 Recharge, με την παραγωγή του να γίνεται στη Κίνα και θα προσφέρεται με αρκετές μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας.

Στο εσωτερικό του θα υπάρχει ένα soundbar, το πρώτο στο είδος του, που αντλεί έμπνευση από τη σχεδίαση οικιακών συστημάτων ήχου. Ενσωματώνει μία σειρά ηχείων και μέσω της ομαδοποίησης διαφορετικών ηχείων σε μία μονάδα, μειώνονται η καλωδίωση και τα άλλα υλικά που απαιτούνται.

Αυτό είναι τοποθετημένο κάτω από το παρμπρίζ και έτσι ελευθερώνεται πολύ περισσότερος αποθηκευτικός χώρο στις πόρτες. Ακολουθώντας την ίδια προσέγγιση, η Volvo μετακίνησε τους διακόπτες για τα παράθυρα στην κεντρική κονσόλα.

Τα παραπάνω -και άλλα παραδείγματα- αποτυπώνουν μία ευρύτερη αντίληψη κεντρικοποίησης που διατρέχει το εσωτερικό του EX30, ενώ και το “ντουλαπάκι” του συνοδηγού έχει αλλάξει θέση, καθώς βρίσκεται κάτω από την κεντρική οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός μπορούν πλέον να το φτάνουν με ευκολία, ενώ έχει αυξημένη χωρητικότητα χάρη στο επίπεδο δάπεδο.

Οι πίσω επιβάτες μπορούν να τοποθετήσουν τα τηλέφωνά τους σε ειδικές θήκες που βρίσκονται στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, ενώ υπάρχει και ένα χρήσιμο αποθηκευτικό συρτάρι κάτω από την κεντρική κονσόλα.

Στο κέντρο του ταμπλό είναι τοποθετημένη μια οθόνη 12,3 ιντσών, που παρέχει κάθε σχετική πληροφορία που χρειάζεται ο οδηγός. Αυτή προσφέρει επίσης την επιλογή προβολής “calm”, η οποία παρουσιάζει μόνο ζωτικές πληροφορίες, για ακόμη πιο απερίσπαστη οδήγηση. Το σύστημα infotainment του EX30 έχει ενσωματωμένες εφαρμογές και προσφέρει υπηρεσίες της Google, όντας το πρώτο μοντέλο Volvo που εξοπλίζεται με ασύρματη λειτουργία Apple CarPlay.

Ο CEO της Volvo, Jim Rowan, προβλέπει πως το EX30 θα παίξει “μεγάλο ρόλο| στην επίτευξη ενός φιλόδοξου στόχου αύξησης των πωλήσεων κατά 70% έως το 2025. Η Volvo θέλει να παραδίδει 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, ενώ την ίδια ημέρα με την παρουσίαση του, θα γίνει επίσης διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...