Πριν δύο εβδομάδες διεξήχθη το φετινό Concorso d’Eleganza στη Villa d’Este και το Autoblog.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο που βρέθηκε στην φετινή εκδήλωση.
Ο ουρανός εκείνες τις ημέρες στη γραφική λίμνη Κόμο ήταν ιδιαίτερα “φορτωμένος”, ενώ δεν έλειψαν οι βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα το Σάββατο, 20 Μαΐου. Ένα από τα αυτοκίνητα που έκλεψαν την παράσταση στο ειδυλλιακό σκηνικό ήταν η Bugatti W16 Mistral, κυρίως για την ομορφιά της.
Ωστόσο, το αυτοκίνητο της Bugatti δεν έχει οροφή και η Mistral δεν είναι ένα αυτοκίνητο που θα ήθελες να το οδηγήσεις στη βροχή. Γι’αυτό επιστρατεύτηκε η υπερσύγχρονη “τεχνολογία” της ομπρέλας, η οποία φέρει τα αρχικά ΕΒ, του ιδρυτή της εταιρίας (Ettore Bugatti).
Μόλις 99 W16 Mistral θα κατασκευάσει η γαλλική εταιρία, με τιμή 5 εκατ. ευρώ η κάθε μια. Και οι 99 έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους, με την Bugatti να ξεκινά τις παραδόσεις της από το 2024.
Να θυμίσω ότι η W16 Mistral πήρε το όνομα της από τον άνεμο που φυσά στην κοιλάδα του ποταμού Ροδανού και περνά μέσα από τις πόλεις της Κυανής Ακτής στη νότια Γαλλία. Είναι γνωστός για την αδυσώπητη δύναμή του και ότι είναι ένας από τους οκτώ κυρίαρχους ανέμους που καταλήγουν στη Μεσόγειο Θάλασσα. Για όσους ζουν στη νότια Γαλλία, ο mistral έχει παρουσία όλο το χρόνο, αλλά καθώς αυξάνεται σε ένταση προς το τέλος του χειμώνα, προαναγγέλλει τον ερχομό της άνοιξης.
Η W16 Mistral παίρνει κίνηση από τον W16 κινητήρα της Chiron Super Sport 300+ απόδοσης 1600 ίππων με 1.600 Nm ροπής, με την Bugatti να λέει πως η W16 είναι το ταχύτερο roadster του κόσμου, με την τελική του να αγγίζει τα 420 χλμ/ώρα.
