Ετοιμάζεται νέο HondaJet με σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια

Σχετικά άρθρα

Η Honda ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια νέα έκδοση του αεροπλάνου της, το οποίο αναμένεται να γίνει διαθέσιμο από το 2028. Το νέο HondaJet θα είναι μεγαλύτερο, έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 11 επιβάτες, με την ιαπωνική εταιρία να στοχεύει στην ικανότητα να πετάει χωρίς στάση σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η Honda δεν έχει κάνει γνωστό ακόμη το όνομα της έκδοσης, αλλά θα αποτελέσει την έκδοση παραγωγής του HondaJet 2600 Concept, που είδαμε το 2021. Η εταιρεία θα πουλά το μεγαλύτερο αεροσκάφος μαζί με το υπάρχον HondaJet Elite II, με το νέο τζετ να έχει 20% καλύτερη απόδοση καυσίμου από άλλα αεροπλάνα αυτής της κατηγορίας. Επιπλέον, θα είναι 40% πιο οικονομικό στη χρήση σε σχέση με μεγαλύτερα, μεσαίου μεγέθους επιχειρησιακά τζετ.

https://youtu.be/h9nDyTGvhTMδσ

Το νέο, μεγαλύτερο HondaJet θα μπορεί να διανύσει πάνω από 2.625 ναυτικά μίλια (4.860 χλμ.) με τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο, όταν η εμβέλεια του HondaJet Elite II είναι 1.547 ναυτικά μίλια (2.865 χλμ.) το οποίο χωράει επτά ή οκτώ άτομα, ανάλογα με τη διαμόρφωση. Τέλος, η ταχύτητα πτήσης του θα είναι 785 χλμ/ώρα και σε ύψος έως και 47.000 πόδια, όταν το HondaJet Elite II ταξιδεύει με την ίδια ταχύτητα αλλά έως και 43.000 πόδια.

Δες ακόμα

σ

Περιήγηση στο εργοστάσιο παραγωγής των αεροσκαφών της Honda

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...