GP Αυστρίας 2023, Sprint: Εύκολα νικητής ο Verstappen σε συναρπαστικό αγώνα

Σχετικά άρθρα

Ο Max Verstappen αναδείχθηκε νικητής σε έναν γεμάτο δράση Sprint αγώνα στο Grand Prix της Αυστρίας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από την έντονη και συναρπαστική δράση για όλες τις άλλες θέσεις, εκτός από τις δύο πρώτες. Η νίκη του Ολλανδού στον εντός έδρας αγώνα για την Red Bull ήταν τελικά κυρίαρχη, καθώς άφησε πίσω του τον Μεξικανό teammate του περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο Verstappen έχασε το προβάδισμα από τον Perez, αλλά πάλεψε και γρήγορα πήρε και πάλι το προβάδισμα του αγώνα πριν την 3η στροφή της πίστας, που κράτησε εύκολα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ferrari του Carlos Sainz.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν συναρπαστική, καθώς η πίστα ήταν βρεγμένη στην αρχή και όλοι είχαν τοποθετήσει τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli στην αρχή. Ωστόσο, με την πάροδο των γύρων, η αγωνιστική γραμμή στέγνωνε και αρκετοί ήταν οι οδηγοί που τοποθέτησαν τα σλικ ελαστικά, είτε σε ενδιάμεση είτε σε μαλακή γόμα.

Παρότι ο Norris είχε χάσει τις περισσότερες θέσεις (επτά) κατά την εκκίνηση, ο Lewis Hamilton είχε καταφέρει να κερδίσει τις περισσότερες (πέντε) και να βρεθεί άμεσα από την 18η θέση στην 13η και ακριβώς πίσω από τον teammate του George Russell και τον Kevin Magnussen. Οι οδηγοί της Mercedes κατάφεραν να προσπεράσουν τη Haas, αφού πρώτα έμειναν για αρκετούς γύρους πίσω της.

Μπροστά, ο Verstappen είχε επεκτείνει το πλεονέκτημά του έναντι του Hulkenberg σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα και ενώ είχε ολοκληρωθεί το 1/3 της διαδρομής στον αγώνα. Κάπου προς το μέσο του αγώνα η πίστα είχε ξεκινήσει να στεγνώνει και ο Hulkenberg άρχισε να χάνει χρόνο και ρυθμό, με τους Perez και Sainz να τον προσπερνούν σχετικά εύκολα, αρχικά ο οδηγός της Red Bull στη στροφή 4 στον 12ο γύρο και έπειτα ο οδηγός της Ferrari στη στροφή 3 ένα γύρο αργότερα, ενώ ο Verstappen είχε ήδη 10 δευτερόλεπτα προβάδισμα.

Πιο πίσω, ο Ocon, ο Leclerc και ο Norris είχε μάχες ρόδα με ρόδα για τις τελευταίες θέσεις που έδιναν βαθμούς, με τους οδηγούς της Alpine και της Ferrari παραλίγο να χτυπήσουν μεταξύ των στροφών 4 και 5, ενώ ο Norris παρακολουθούσε και περίμενε να επιτεθεί.

Έχοντας απομείνει οκτώ γύροι, ο Russell ανέφερε ότι οι συνθήκες ήταν καλές για να τοποθετήσουν τα σλικ ελαστικά, κάτι που έκανε και ταυτόχρονα η διεύθυνση του αγώνα έδωσε το ελεύθερο να ενεργοποιηθεί το DRS. Έχοντας χάσει άλλη μια θέση από τον Stroll, ο Hulkenberg μπήκε στα pit για να τοποθετήσει τη μαλακή γόμα, μαζί με τους Piastri, Hamilton, Magnussen, Sargeant, De Vries και Zhou.

Με τον Russell να είναι ο πρώτος που τοποθέτησε σλικ ελαστικά, σημείωνε τον έναν ταχύτερο γύρο πίσω από τον άλλο, με τους Albon, Leclerc και Tsunoda να ήταν η επόμενη τριάδα οδηγών που άλλαξαν σε slicks, ενώ οι δύο Red Bull, Sainz, οι δύο Aston Martins, ο Ocon, ο Norris, ο Gasly και ο Bottas κράτησαν τα ενδιάμεσα ελαστικά τους.

Αποτελέσματα

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος/Διαφορά
1 Max Verstappen Red Bull Honda 30:26.730
2 Sergio Perez Red Bull Honda +21,048 δευτ.
3 Carlos Sainz Ferrari +23,088 δευτ.
4 Lance Stroll Aston Martin Mercedes +29,703 δευτ.
5 Fernando Alonso Aston Martin Mercedes +30,109 δευτ.
6 Nico Hulkenberg Haas Ferrari +31,297 δευτ.
7 Esteban Ocon Alpine Renault +36,602 δευτ.
8 George Russell Mercedes +36,611 δευτ.
9 Lando Norris McLaren Mercedes +38,608 δευτ.
10 Lewis Hamilton Mercedes +46,375 δευτ.
11 Oscar Piastri McLaren Mercedes +49,807 δευτ.
12 Charles Leclerc Ferrari +50,789 δευτ.
13 Alexander Albon Williams Mercedes +52,848 δευτ.
14 Kevin Magnussen Haas Ferrari +56,593 δευτ.
15 Pierre Gasly Alpine Renault +57,652 δευτ.
16 Yuki Tsunoda AlphaTauri Honda +64,822 δευτ.
17 Nyck De Vries AlphaTauri Honda +65,617 δευτ.
18 Logan Sargeant Williams Mercedes +66,059 δευτ.
19 Zhou Guanyu Alfa Romeo Ferrari +70,825 δευτ.
20 Valtteri Bottas Alfa Romeo Ferrari +76,435 δευτ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...