Κατέρρευσε γέφυρα στη Πάτρα

Σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Πάτρα μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στη Περιμετρική οδό, στην περιοχή Μποζαΐτικα. Από τη κατάρρευση ένα άτομο έχασε τη ζωή του, ενώ 13 άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στα νοσοκομεία Άγιος Ανδρέας και το Ρίο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σημείο εκτελούνταν εργασίες κατεδάφισης και ο χώρος ήταν αποκλεισμένος. Το κομμάτι της γέφυρας που κατέρρευσε ήταν αποτέλεσμα ελεγχόμενης κατεδάφισης.

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης της γέφυρας αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο. Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν γνώση των γεγονότων στο σημείο της κατεδάφισης βρίσκονταν άτομα παρά τον αποκλεισμό του σημείου και παρά την έκκληση της Ολυμπίας Οδού προς την Τροχαία να μην επιτρέπει την κυκλοφορία και παραμονή μη εξουσιοδοτημένων ατόμων στο εργοτάξιο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν πως στο χώρο της κατεδάφισης βρίσκονταν Ρομά, οι οποίοι επιχειρούσαν να μαζέψουν σίδερα από τη γέφυρα που κατεδαφίζονταν.

Πάντως κατά την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία κάτω από της γέφυρα από τις 20 Ιουλίου εξαιτίας των εργασιών.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει έως τώρα σε 4 συλλήψεις, 3 χειριστών μηχανημάτων και ενός υπευθύνου για τις εργασίες που εκτελούνταν στο σημείο, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η αστυνομία αναζητά και άλλα άτομα προκειμένου να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για άτομα που έχουν θέσεις ευθύνης για τη συγκεκριμένο έργο και τις εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας.

Η κατάρρευση τμήματος γέφυρας σημειώθηκε στα Μποζαΐτικα της Πάτρας. Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού εγκλωβισμένων από ειδικά μηχανήματα και εκπαιδευμένους σκύλους .

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκάδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.

Η “Ολυμπία Οδός”, η παραχωρησιούχος κοινοπραξία του ομώνυμου αυτοκινητοδρόμου είχε αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών ανακατασκευής των δύο γεφυρών στην περιμετρική Πατρών. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτήθηκε το 2021 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με 6,5 εκ. ευρώ.

Τις εργασίες ανέλαβε η Ολυμπία Οδός αν και οι συγκεκριμένες γέφυρες (Κ635) και (Β01) είχαν κατασκευαστεί το 2000 από το ελληνικό δημόσιο. Την ευθύνη για την ανακατασκευή και επισκευή τους έχει η Ολυμπία Οδός σύμφωνα με σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του παραχωρησιούχου.

Στις γέφυρες είχαν εντοπιστεί προβλήματα στατικής επάρκειας και άλλες βλάβες και το 2021 ανατέθηκε η επισκευή τους στην Ολυμπία Οδό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...