Η Aston Martin εισέρχεται στην Hypercar κατηγορία για WEC και Le Mans με τη Valkyrie

Σχετικά άρθρα

Η Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εισέλθει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA από 2025, και έχοντας την υποστήριξη της πελατειακής της ομάδας -Heart of Racing, HoR- θα τρέξει με τουλάχιστον μια αγωνιστική Valkyrie.

Η είσοδος της Aston Martin στην Hypercar κατηγορία διασφαλίζει ότι η βρετανική εταιρία σπορ αυτοκινήτων θα έχει παρουσία σε όλες τις πτυχές των αγώνων αντοχής, από την GTE Am μέχρι την κορυφή του αθλήματος.

Πράγματι, από το 2025, η Aston Martin θα είναι ο μόνος κατασκευαστής που θα διαγωνίζεται σε όλα τα επίπεδα αγώνων σπορ αυτοκινήτων και GT (από Hypercar έως GT4) και Formula 1.

Αυτό κατέστη δυνατό μέσω μιας πρόσθετης ανακοίνωσης σήμερα σχετικά με τη δέσμευση της Aston Martin να κατασκευάσει και να προετοιμάσει ολοκαίνουργια αγωνιστικών των κατηγοριών GT3 και GT4, βασισμένα στην Vantage, τα οποία θα συμμορφώνονται με όλα τα υπάρχοντα και νέα σύνολα κανόνων GT, συμπεριλαμβανομένων των -νέων για το 2024- κανόνων της LMGT3, που αντικαθιστούν την απερχόμενη κατηγορία GTE στο WEC.

Η αγωνιστική Valkyrie Hypercar θα χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα 6,5 λίτρων που κατασκευάστηκε από την Cosworth, ο οποίος σε έκδοση δρόμου έχει περιοριστή στροφών στις 11.000 σ.α.λ. και αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους.

Η μονάδα ισχύος θα βελτιωθεί περαιτέρω για να ενσωματώσει τις κρίσιμες απαιτήσεις ισορροπίας απόδοσης της κατηγορίας Hypercar και θα αναπτυχθεί για να αντέχει στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων αντοχής. Όπως και στην Valkyrie AMR Pro, το υβριδικό σύστημα που υπάρχει στην Valkyrie δρόμου θα απουσιάζει από το αγωνιστικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...