Η McLaren δεν θα βγάλει ηλεκτρικό supercar πριν από το 2030

Σχετικά άρθρα

O CEO της McLaren, Michael Leiters, δήλωσε για ακόμη μια φορά πως η εταιρία του δεν σκοπεύει να βγάλει στην αγορά μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar και ο λόγος είναι πως η υπάρχουσα τεχνολογία των μπαταριών δεν είναι κατάλληλη, μιας και αυτές έχουν πολύ μεγάλο βάρος.

Ο Leiters είπε πως αναμένει το 2030 να έχει εξελιχθεί η τεχνολογία που θα επιτρέψει το βάρος ενός supercar να μην ξεπερνά τα 1.500 κιλά.

Το βάρος είναι εξαιρετικά σημαντικό, χρειάζεσαι επίσης τη σωστή αυτονομία. Δεν περιμένω ότι αυτή η τεχνολογία θα είναι έτοιμη για πραγματικά supercars πριν από το τέλος της δεκαετίας.

Δεν θέλουμε να κάνουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ζυγίζει δύο τόνους και στη συνέχεια να έχει 2.000 ίππους. Περιμένουμε την τεχνολογία που θα επιτρέψει ένα supercar με βάρος περίπου 1.500 κιλών,

τόνισε ο Leiters, λέγοντας πως δεν θέλει να κάνει ένα αυτοκίνητο σαν το Rimac Nevera που ζυγίζει 2.300 κιλά, εξηγώντας πως αυτός είναι από τους λόγους που δεν μπορεί να κάνει χρόνο κάτω των 7 λεπτών στο Nurburgring, όπως μπορεί ένα σύγχρονο supercar με κινητήρα βενζίνης, που κοστίζει πολύ λιγότερο από αυτό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...